Гості попросять ручки та блокноти: вони захочуть записати рецепт цього салату

Читать на русском
Автор
5419
Не тільки смачно, а й корисно
Не тільки смачно, а й корисно. Фото Ecosmak

Неймовірне поєднання продуктів в одній страві

Ми любимо готувати різноманітні салати і для сімейних обідів чи вечерь, і для святкових застіль. Готується така страва швидко, і смакові рецептори наші тішить.

Якщо вам захотілося здивувати близьких і друзів чимось цікавим, пропонуємо приготувати пікантний салат з кіноа. Корисна, поживна і вегетаріанська страва припаде до смаку навіть затятим м’ясоїдам. Приємний горіховий смак кіноа, ніжність гарбуза та пікантність червоної цибулі не залишить байдужим нікого.

Як приготувати салат з кіноа

Інгредієнти на 4 порції:

  • кіноа – 400 г;
  • гарбуз – 1 кг;
  • оливкова олія – 2 ст.л.,
  • червона цибуля – 1 шт.;
  • білий винний укус – 60 мл;
  • цукор – 2 ч. л.;
  • біла консервована квасоля – 400 г;
  • листя кінзи, фета — для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Кіно заливаємо 750 мл води та даємо настоятися протягом 15 хвилин. Через зазначений час ставимо на вогонь та доводимо до кипіння, після чого варимо на маленькому вогні під кришкою близько 15 хвилин до випаровування води.
  2. Цибулю і гарбуз чистимо і нарізаємо півкільцями. Гарбуз змащуємо 1 ст. л. оливкової олії й ставимо в розігріту до 220 градусів духовку.
  3. Через 10 хвилин до гарбуза відправляємо цибулю, знову відправляємо в духовку до м’якості гарбуза — це може знадобитися близько 10-15 хвилин.
  4. Квасолю проціджуємо, дрібно нарізаємо кінзу.
  5. Оцет змішуємо з цукром до його розчинення та отриманою сумішшю заливаємо кіноа. Туди ж відправляємо підготовлену кінзу та квасолю.
  6. Викладаємо кіно на тарілку, зверху додаємо гарбуз, цибулю, шматочки фети та подаємо до столу.

Якщо ж залишилося небагато салату, дуже важливо його правильно зберегти. Так ви збережете свій бюджет.