Такі смачні тефтелі ви ще не їли: швидка вечеря для всієї сім'ї

Читать на русском
Автор
6301
Такі м’ясні тефтелі у вершково-томатному соусі ви готуватимете постійно
Такі м’ясні тефтелі у вершково-томатному соусі ви готуватимете постійно. Фото russianfood.com

Дуже ніжні та апетитні тефтелі на кожен день

До картопляного пюре на вечерю можна приготувати соковите м’ясо по-французьки або потушити курячі грудки в смачному соусі. Або ж приготувати смачні тефтельки, які, напевно, залишаться у вашому меню надовго.

Завдяки томатно-сметанній підливі, страва виходить соковитою, м’якою і просто тане в роті. А рецептом із нами поділилися на порталі "Дніпровська панорама".

Як приготувати тефтелі у томатно-сметанній підливі

Інгредієнти:

  • фарш — 600 г;
  • варений рис — 0,5 ст.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник — 3 зуб.;
  • яйце — 1 шт.;
  • сметана — 2 ст. л.;
  • томатна паста — 2 ст. л.;
  • борошно — 1 ст. л.;
  • сіль, перець, спеції

Спосіб приготування:

  1. Змішати фарш та варений рис у глибокій мисці.
  2. Цибулю подрібнити в блендері або дрібно посікти й додати до м’яса.
  3. Додати рубаний часник, перець та сіль за смаком.
  4. Вбити одне яйце і добре все перемішати.
  5. Руки змастити олією, сформувати тефтельки.
  6. Обсмажити тефтелі на розігрітій сковороді приблизно 2 хвилин з кожного боку.
  7. Тим часом приготувати підливу, змішавши сметану та томатну пасту, борошно, сіль, перець та паприку.
  8. Залити суміш 1,5 склянки води, перемішати до однорідності.
  9. Залити соусом тефтелі на сковороді.
  10. Довести до кипіння, зменшити вогонь і тушити під закритою кришкою близько 25-30 хвилин.

А якщо ви любите готувати прості, але смачні страви, рекомендує звернути увагу на рецепт лінивих тефтелів в панірувальних сухарях. Це найлегший варіант обіду чи вечері для сім’ї.