Такі смачні тефтелі ви ще не їли: швидка вечеря для всієї сім'ї
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 6301
Дуже ніжні та апетитні тефтелі на кожен день
До картопляного пюре на вечерю можна приготувати соковите м’ясо по-французьки або потушити курячі грудки в смачному соусі. Або ж приготувати смачні тефтельки, які, напевно, залишаться у вашому меню надовго.
Завдяки томатно-сметанній підливі, страва виходить соковитою, м’якою і просто тане в роті. А рецептом із нами поділилися на порталі "Дніпровська панорама".
Як приготувати тефтелі у томатно-сметанній підливі
Інгредієнти:
- фарш — 600 г;
- варений рис — 0,5 ст.;
- цибуля — 1 шт.;
- часник — 3 зуб.;
- яйце — 1 шт.;
- сметана — 2 ст. л.;
- томатна паста — 2 ст. л.;
- борошно — 1 ст. л.;
- сіль, перець, спеції
Спосіб приготування:
- Змішати фарш та варений рис у глибокій мисці.
- Цибулю подрібнити в блендері або дрібно посікти й додати до м’яса.
- Додати рубаний часник, перець та сіль за смаком.
- Вбити одне яйце і добре все перемішати.
- Руки змастити олією, сформувати тефтельки.
- Обсмажити тефтелі на розігрітій сковороді приблизно 2 хвилин з кожного боку.
- Тим часом приготувати підливу, змішавши сметану та томатну пасту, борошно, сіль, перець та паприку.
- Залити суміш 1,5 склянки води, перемішати до однорідності.
- Залити соусом тефтелі на сковороді.
- Довести до кипіння, зменшити вогонь і тушити під закритою кришкою близько 25-30 хвилин.
А якщо ви любите готувати прості, але смачні страви, рекомендує звернути увагу на рецепт лінивих тефтелів в панірувальних сухарях. Це найлегший варіант обіду чи вечері для сім’ї.