Два яйця і жодного грама борошна: рецепт неймовірної солодкої запіканки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 28825
![Чудова запіканка на сніданок чи перекус](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/1/da/775dbdfd-de41a515bdfeacd327592ce67b487da1.jpg?v=0926_1)
Виходить нереально круто та смачно
Ми ділились рецептом простого і смачного торта "Чорний принц". Тепер розповідаємо, як приготувати найлегшу сирну запіканку — адже в переліку інгредієнтів немає жодного грама борошна.
Запіканка буде ідеальною, особливо якщо не полінуватися та протерти сир через сито. Рецептом поділились на порталі "Файні рецепти".
Інгредієнти:
- Сир — 300 г
- Яйця — 2 шт.
- Молоко — 60 мл
- Манна крупа — 30 г
- Цукор — 2 ст. л.
- Сіль — щіпка
- Вершкове масло — 1 ч. л. (для змащування форми)
Спосіб приготування:
- Манну крупу залити молоком і залишити на 30 хвилин для набухання. Сир в цей час перетерти через сито за допомогою силіконової лопатки.
- У перетертий сир додати набряклу манку, яйця, цукор і сіль. Перемішати все ретельно до однорідності.
- Форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти тісто в форму і розрівняти.
- Запікати десерт слід в розігрітій до 170 градусів духовці 45-50 хвилин. Охолодити, і лише потім діставати з форми — так запіканка точно збереже цілісність і рівненько наріжеться.
- Можна додати в сирну масу фрукти, ягоди або цукати для більш вишуканого смаку.
Подавати сирну запіканку варто зі сметаною чи варенням. Ми розповідали, як зварити мандариновий джем.