Улюблений перекус далеких тайців: готуємо незвичайні грибні бутерброди

Читать на русском
Автор
3388
Те, що потрібно для швидкого перекусу
Те, що потрібно для швидкого перекусу. Фото shuba.life

Вжух — і страва на столі

І до святкового столу, і для сімейного перекушування завжди доречні найрізноманітніші бутерброди. Ми готуємо їх з м’ясом чи грибами, овочами чи сиром.

Сьогодні ми разом з my_happyfood розповімо, як люблять перекусити у Таїланді. Зазвичай у цьому разі вони готують бутерброди з грибами. Легка у приготуванні, красива та поживна страва стане улюбленою і на вашому столі.

Як приготувати kha-non-pang naa hed — тайські бутерброди з грибами

Інгредієнти:

  • хліб;
  • кілька гілочок кінзи;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 3 ст. олії;
  • 1 цибулина;
  • 150 г грибів;
  • 1 яйце;
  • 2-3 ст. л. соєвого соусу;
  • 1/2 ч. л. цукру;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 2 ст. л. подрібненої зеленої цибулі;
  • зелень для подачі.

Спосіб приготування:

  1. Хліб трохи підсушуємо у тостері або в духовці.
  2. Кінзу миємо, сушимо та подрібнюємо. Цибулю та часник чистимо і подрібнюємо. Гриби миємо, сушимо і довільно нарізаємо.
  3. Розігріваємо сковороду з олією, відправляємо підготовлені кінзу, цибулю, часник і смажимо до м’якості. Додаємо подрібнені гриби та готуємо ще 4-5 хвилин.
  4. Підготовлену грибну начинку змішуємо з прянощами та яєчним жовтком, викладаємо начинку на хліб.
  5. Окремо збиваємо яєчний білок, занурюємо тост і відправляємо на сковороду начинкою вниз. Смажимо тост до золотистого стану, перевертаємо та готуємо ще хвилину.
  6. За бажанням прикрашаємо готовий тост подрібненою зеленню та подаємо на стіл.

До речі, хліб для тайських бутербродів можна приготувати за рецептом "Телеграфа". Це дуже просто та просто.