Швидко і без зайвої мороки: готуємо Голодну кутю до Хрещення
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1106
Традиційна до Хрещення страва
Сьогодні Хрещення — це одне з головних християнських свят, яке завершує різдвяний період. Цього дня віруючі відзначають подію хрещення Ісуса Христа у річці Йордан. Головною стравою на свято є Голодна кутя.
Сьогодні ми разом із Shuba поділимося незвичайним рецептом куті з булгуром та цукатами. Готувати її набагато швидше, а виходить вона набагато смачніша за звичну. Перевіримо?
Як приготувати кутю з булгуром та цукатами
Інгредієнти 4 порції:
- булгур — 1 склянка;
- мак — 100 г;
- цукати — 50 г;
- родзинки — 100 г;
- волоські горіхи — 100 г;
- мед — 2 ст. л.;
- сіль — 2 г.
Спосіб приготування:
- Булгур відправляємо в каструлю, заливаємо водою, солимо до смаку і відварюємо до готовності протягом 15-20 хвилин.
- Родзинки на деякий час заливаємо окропом на деякий час і залишаємо до набухання. Родзинки також заливаємо водою, після чого проціджуємо, розтираємо у ступці або пропускаємо через м’ясорубку і змішуємо з медом.
- Горіхи чистимо, подрібнюємо та підсмажуємо на сухій сковороді.
- Готовий булгур змішуємо з цукатами, підготовленим маком, родзинками та горіхами.
Кутю заливаємо узваром за рецептом "Телеграфа". Смачного!