Швидко і без зайвої мороки: готуємо Голодну кутю до Хрещення

Читать на русском
Автор
1106
Нестандартний рецепт звичної кут
Нестандартний рецепт звичної кут. Фото shuba.life

Традиційна до Хрещення страва

Сьогодні Хрещення — це одне з головних християнських свят, яке завершує різдвяний період. Цього дня віруючі відзначають подію хрещення Ісуса Христа у річці Йордан. Головною стравою на свято є Голодна кутя.

Сьогодні ми разом із Shuba поділимося незвичайним рецептом куті з булгуром та цукатами. Готувати її набагато швидше, а виходить вона набагато смачніша за звичну. Перевіримо?

Як приготувати кутю з булгуром та цукатами

Інгредієнти 4 порції:

  • булгур — 1 склянка;
  • мак — 100 г;
  • цукати — 50 г;
  • родзинки — 100 г;
  • волоські горіхи — 100 г;
  • мед — 2 ст. л.;
  • сіль — 2 г.

Спосіб приготування:

  1. Булгур відправляємо в каструлю, заливаємо водою, солимо до смаку і відварюємо до готовності протягом 15-20 хвилин.
  2. Родзинки на деякий час заливаємо окропом на деякий час і залишаємо до набухання. Родзинки також заливаємо водою, після чого проціджуємо, розтираємо у ступці або пропускаємо через м’ясорубку і змішуємо з медом.
  3. Горіхи чистимо, подрібнюємо та підсмажуємо на сухій сковороді.
  4. Готовий булгур змішуємо з цукатами, підготовленим маком, родзинками та горіхами.

Кутю заливаємо узваром за рецептом "Телеграфа". Смачного!