Раз-два-три — і страва на столі: рецепт салату для тих, кому набрид олів’є

Читать на русском
Автор
30561
Ідеальний салат, щоб урізноманітнити меню Новина оновлена 07 січня 2024, 16:11
Ідеальний салат, щоб урізноманітнити меню. Фото shuba.life

Смак оцінить навіть найдосвідченіший гурман

Чи можна приготувати щось простіше за салат? Нарізали всі інгредієнти, заправили улюбленим соусом і страва готова. А якщо вам набрид такий звичний олів’є, пропонуємо поласувати грибним салатом.

Рецепт Shuba просто створений для осінньо-зимового сезону — адже саме в цей період організм потребує поживної, калорійної їжі та вітамінів. Збалансований та насичений смак точно зробить цю страву хітом на вашому столі.

Як приготувати салат з грибами?

Інгредієнти на 3 порції:

  • картопля — 3 шт.;
  • печериці — 500 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • яйця курячі — 3 шт.;
  • сир твердий — 150 г;
  • майонез 72% — 200 г;
  • олія соняшникова — 30 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю миємо, варимо до готовності, даємо охолонути, чистимо і натираємо на великій тертці.
  2. Яйця відварюємо круто, чистимо і також натираємо на великій тертці. На такій же тертці натираємо твердий сир.
  3. Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками та відправляємо на розігріту сковороду з рослинною олією. Обсмажуємо до напівпрозорості, додаємо нарізані шматочками гриби. Смажимо протягом 10 хвилин, солимо, перчимо на смак і охолоджуємо.
  4. На блюдо викладаємо підготовлену картоплю, солимо, перчимо і змащуємо майонезом. Другим шаром викладаємо гриби із цибулею, також змащуємо майонезом. Наступний шар – яйця з майонезом, який посипаємо натертим сиром.
  5. Даємо салату настоятися та подаємо до столу.

Якщо раптом у вас залишиться трохи салату після застілля, зберігайте його правильно. Так ви збережете ваш гаманець