Для цього рецепту вам знадобиться термос: незвичайний рецепт Голодної куті

Читать на русском
Автор
Найніжніша кутя виходить за цим рецептом
Найніжніша кутя виходить за цим рецептом. Фото shuba.life

Рецепт дозволить заощадити електроенергію

Не за горами одне з ключових християнських свят — Водохреща. У Хрещенський Святвечір вечеря має бути пісною та безалкогольною, а на стіл слід подавати Голодну кутю.

Саме тому ми разом із Shuba пропонуємо приготувати кутю із перловки. Її можна готувати не лише на вогні, а й у термосі – цей варіант дуже зручний у разі відключення світла чи економії електроенергії. У будь-якому випадку вона вийде ніжною та дуже смачною.

Як приготувати кутю з перловки

Інгредієнти на 4 порції:

  • крупа перлова — 150 г;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • вода — 450 мл;
  • мед — 3 ст. л.;
  • родзинки — 100 г;
  • волоські горіхи — 50 г;
  • мак — 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Перлову крупу миємо та відправляємо в термос. Заливаємо перловку окропом, не доходячи до шийки на 3-4 см. Термос закриваємо і залишаємо на 3-4 години.
  2. Мак та родзинки також заливаємо окропом. Через 30-50 хвилин зливаємо воду з маку, ретельно перемішуємо з цукром і протираємо у ступці або пропускаємо через м’ясорубку.
  3. Подрібнюємо горіхи, із родзинок зливаємо воду, в мед додаємо трохи гарячої води та перемішуємо.
  4. З перлівки зливаємо воду, перекладаємо в миску, додаємо мед, мак, родзинки та горіхи. Заливаємо узваром або компотом та подаємо до столу.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно зберігати кутю. Вам знання знадобляться.