Для цього рецепту вам знадобиться термос: незвичайний рецепт Голодної куті
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Рецепт дозволить заощадити електроенергію
Не за горами одне з ключових християнських свят — Водохреща. У Хрещенський Святвечір вечеря має бути пісною та безалкогольною, а на стіл слід подавати Голодну кутю.
Саме тому ми разом із Shuba пропонуємо приготувати кутю із перловки. Її можна готувати не лише на вогні, а й у термосі – цей варіант дуже зручний у разі відключення світла чи економії електроенергії. У будь-якому випадку вона вийде ніжною та дуже смачною.
Як приготувати кутю з перловки
Інгредієнти на 4 порції:
- крупа перлова — 150 г;
- цукор — 1 ч. л.;
- вода — 450 мл;
- мед — 3 ст. л.;
- родзинки — 100 г;
- волоські горіхи — 50 г;
- мак — 3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Перлову крупу миємо та відправляємо в термос. Заливаємо перловку окропом, не доходячи до шийки на 3-4 см. Термос закриваємо і залишаємо на 3-4 години.
- Мак та родзинки також заливаємо окропом. Через 30-50 хвилин зливаємо воду з маку, ретельно перемішуємо з цукром і протираємо у ступці або пропускаємо через м’ясорубку.
- Подрібнюємо горіхи, із родзинок зливаємо воду, в мед додаємо трохи гарячої води та перемішуємо.
- З перлівки зливаємо воду, перекладаємо в миску, додаємо мед, мак, родзинки та горіхи. Заливаємо узваром або компотом та подаємо до столу.
Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно зберігати кутю. Вам знання знадобляться.