Просто "вискочить" із шкаралупи: як швидко почистити яйця (відео)

Читать на русском
Автор
4906
Справляємось із проблемою за пару секунд
Справляємось із проблемою за пару секунд. Фото Freepik

Ці трюки полегшать вам життя

Найрізноманітніші салати та рулети – це ті продукти, де потрібні варені яйця. Начебто почистити яйце не складно, але почистити десяток яєць на святковий стіл може зайняти якийсь час.

Разом із Shuba розповімо, як почистити яйця швидко та без зайвих зусиль. Вам знадобиться зовсім небагато часу.

Як швидко почистити варені яйця

Для першого способу вам знадобиться миска з холодною водою та льодом – просто занурте на кілька секунд у неї яйця, а холод зупинить приготування яєць та полегшить видалення шкаралупи. Просто постукайте яйцем по робочій поверхні – від удару шкаралупа трісне. Повторіть процедуру кілька разів — і шкаралупа відокремиться повністю, а ви отримаєте неушкоджене яйце.

Другий спосіб вам здасться зовсім незвичайним. Просто вдарте гострою та тупою стороною яйця об стіл, зніміть невелику частину шкаралупи з обох боків, помістіть миску під яйце і сильно подуйте на кінчик — яйце легко "вискочить" з нижньої частини.

Для наступного способу вам знадобиться шейкер для коктейлів або звичайна скляна банка з кришкою, що загвинчується. Покладіть варене яйце в банку, додайте трохи води, закрийте кришку і трохи струсіть. Через кілька секунд на поверхні шкаралупи почнуть утворюватися невеликі тріщини – шкаралупа відокремиться від яйця за кілька секунд.

Варене яйце можна легко очистити за допомогою ложки. Вдарте нею з одного боку, зніміть трохи шкаралупи та вставте ложку між яйцем та шкаралупою. Рухайтеся по колу — і шкаралупа повністю від’єднається.

Однак найпростіший і найшвидший спосіб очистити варені яйця — це покатати по столу, злегка натиснувши долонею. Шкаралупа просто почне кришитися, відокремлюючись від білка, і ви почистите яйце легко та просто.

Раніше ми розповідали, що яйця можна заморозити. Так вони зберігатимуться довше.