П'ять різних рішень: як можна утилізувати живу новорічну ялинку

Читать на русском
Автор
Прикраси
Прикраси. Фото Pixabay

Ці методи не потребують коштів

Є люди, які вирішують прикрасити оселю на зимові свята живою ялинкою. Однак коли вона починає осипатись або прийшов час її прибирати, то більшість містян ставить собі запитання — куди подіти ялинку.

Викидати дерево в сміттєвий бак — заборонено, тому утилізувати ялинку треба інакшими методами. Про них розповідає "Телеграф".

Є кілька способів утилізації новорічної ялинки

  • Перероблювання на природні добрива. Деякі місцеві управління приймають ялинки для подальшого перероблення на природні добрива або компост;
  • Перероблення в мульчу. Ялинки можна розмелювати на мульчу, яка потім використовується для вирощування рослин або для покриття ґрунту в саду;
  • Використання як декору в природі. Якщо є можливість, можна використати ялинку для створення природного укріплення берегів озера або використовувати як сховище для тварин у саду.
  • Підтримка екосистеми. Розміщення ялинки в лісі може слугувати як сховище для тварин;
  • Перероблення у дерев'яні вироби. Ялинкове дерево можна переробити на дерев'яні вироби або використати для виробництва меблів.

Варто звернути увагу на те, щоб ялинка не містила ніяких шкідливих матеріалів (наприклад, хімічних покриттів), які можуть перешкоджати її утилізації у природі. Якщо є місцеві програми чи послуги з переробки дерев, це може бути найбільш ефективним способом відновлення їхнього природного циклу життя.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як правильно зберігати штучну ялинку.