Щоб м’ясо не лежало півдня у холодильнику: три способи розморозити його за хвилини

Читать на русском
Автор
2211
Ви не витратите багато часу
Ви не витратите багато часу. Фото shuba.life

Раз-два — і м’ясо розморозилося

Без м’ясних страв ми не представляємо нашу кухню. Дуже часто у морозилці у нас лежить шматочок м’яса, щоб зайвий раз не заходити до магазину.

Однак уявимо ситуацію: ми приходимо додому і думаємо з думкою про приготування вечері, але забули дістати м’ясо з морозилки. Щоб шматок свинини, курки чи яловичини можна було приготувати, треба чекати кілька годин. Разом із "УНІАН" розповімо, як розморозити м’ясо буквально за кілька хвилин

Як швидко розморозити м’ясо

Безумовно, найпростіший і найшвидший метод — це розморозити м’ясо за допомогою мікрохвильової печі. Вам потрібно просто викласти шматок тушки у відповідну глибоку ємність та включити режим розморожування. Якщо ж такого режиму немає, потрібно просто вибрати ощадний режим готування і поставити таймер на 10 хвилин. Після закінчення цього часу ви отримаєте м’який шматочок свинини, яловичини чи курки.

Якщо ж вдома немає мікрохвильової печі, можна розморозити м’ясо за допомогою оцту. Дістаньте м’ясо з упаковки, викладіть в миску, полийте оцтом і залиште на 10-20 хвилин. Але врахуйте, що після такого вимочування вам потрібно ретельно вимити тушку, щоб позбутися запаху та присмаку оцту.

Для розморожування м’яса можна використовувати звичайну кухонну сіль. У мисці з холодною водою розчиніть 1 ст. л. солі та залиште в цьому розчині м’ясо на 5 хвилин. Через вказаний час ви можете діставати м’ясо і починати приготування.

Раніше ми розповідали, як вибрати якісне м’ясо. Вас не обдурить жоден покупець.