Не тільки оцтом: чим ефективно очистити пральну машинку

Читать на русском
Автор
11534
Машинці потрібне регулярне очищення
Машинці потрібне регулярне очищення. Фото Pexels

Всього один засіб видалить весь бруд і неприємний запах

Пральна машина – один із найважливіших пристроїв у кожному будинку, яким користуються дуже часто. Як і будь-яка побутова техніка, вона вимагає правильного та регулярного догляду. Постійний контакт з водою та численними бактеріями може призвести до розвитку цвілі та неприємного запаху.

Часто машинку рекомендують чистити оцтом. Але є й інші не менш ефективні домашні засоби.

Як очистити пральну машину домашніми засобами

Може здатися, що пральна машина не може забруднитись. Насправді це не так. Засоби для прання та брудний одяг сприяють утворенню осаду. До цього додається волога.

Найчастіше бруд накопичується навколо випускного отвору для води, гумового кільця або контейнера для миючих засобів. Вологе середовище сприяє розмноженню бактерій та грибків. Це призводить до утворення неприємного запаху.

Щоб уникнути цих проблем, рекомендується чистити пральну машину хоча б раз на місяць. Найчастіше рекомендується використовувати розчин води та оцту у співвідношенні 1:1, який слід залити у дозатор та запустити порожню пральну машину на програму 60°C.

Інші відомі методи включають використання лимонної кислоти або харчової соди. Завдяки їх властивостям можна видалити плісняву та продезінфікувати пристрій.

Надзвичайно ефективно очищає пральну машину таблетка для посудомийної машини. Достатньо всього однієї капсули, щоб позбутися неприємного запаху.

  1. Просто покладіть таблетку для посудомийної машини в барабан пральної машини. Важливо, щоб усередині одягу не було.
  2. Встановіть програму не нижче 60 °С (можна і більше).
  3. Не забудьте встановити мінімальну кількість обертів та запустіть машинку.

Таблетка для посудомийної машини розчиниться і ретельно очистить всю внутрішню частину барабана, видаливши бруд. Ця дія також усуне неприємний запах. Регулярне повторення цього методу запобігатиме повторному утворенню плісняви та неприємних запахів у пральній машині.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому пральна машина може підскакувати під час віджиму. Також ми поділилися інструкцією, як цього уникнути.