Їх не можна прати в машинці: топ речей, які можуть зіпсувати пристрій

Читать на русском
Автор
2602
У певних випадках, краще випрати звичайним способом — руками
У певних випадках, краще випрати звичайним способом — руками. Фото Pixabay

Таке використання пральної машинки виведе з ладу весь механізм

Якщо ви поміщаєте в пральну машину килимки для ванної та інші масивні предмети, настав час відмовитись від цієї практики. Килимки для ванної мають високу водопоглинаючу здатність, що в кінцевому підсумку робить їх вагу такою, яка набагато перевищує норму для пральних машин.

Сучасні пральні машини, хоч і мають підвищену швидкість віджиму, не завжди справляються з важкими предметами через збільшену вагу. Це може негативно позначитися на їхній роботі, пише ukr.media.

Що не можна прати в машинці

У звичайній пральній машині не рекомендується прати:

  • важкі ковдри
  • штори
  • килими
  • лежанки для домашніх тварин
  • спальні мішки

Чому не можна прати килимки в машинці

Регулярне прання килимків для ванної в машинці може викликати дві проблеми. По-перше, це може призвести до виходу з ладу механізму зливу. Гумова основа килимків, розпадаючись під час прання, може засмітити зливальну помпу, пошкоджуючи її двигун та трубопровід. У таких випадках часто потрібна повна заміна зливного механізму.

Крім того, прання килимків може пошкодити підшипник, що підтримує барабан пральної машини, особливо при пранні важких предметів. Якщо ви регулярно використовували пральну машину для килимків, проведіть тест: спробуйте вручну крутити барабан. Якщо він рухається важко і супроводжується дивним звуком, машинка може бути на межі поломки, і, можливо, варто звернутися до фахівця для оцінки та ремонту.

Раніше ми писали, як поводитися з пральною машиною, щоб не відвисли дверцята пристрою. Сушити "пралку" потрібно певним чином.