Пральна машина підстрибує під час прання: чому так відбувається і як це виправити

Читать на русском
Автор
23624
Це не завжди говорить про несправність
Це не завжди говорить про несправність. Фото Фото Freestocks.org on StockSnap

Якщо ваша пральна машина "стрибає як божевільна" під час віджиму, слід відреагувати на це якнайшвидше

Під час віджиму пральні машини вібрують і можуть зрушуватися з місця. В цьому немає нічого страшного. А ось якщо машина під час віджиму гуркотить і майже скаче по всій ванній, терміново необхідно з’ясувати причину несправності.

Поки ви не перевірите кілька речей самостійно, викликати фахівця немає сенсу. Іноді причина цієї проблеми виявляється тривіальною і її усунення самостійно не займе у вас більше 5 хвилин.

Чому пральна машина "стрибає" під час прання

Якщо ваша нова пральна машина "стрибає" і шумить під час роботи, спочатку перевірте, чи ви зняли транспортувальні фіксатори барабана після того, як принесли її у ванну кімнату. Залежно від виробника гвинти можуть розташовуватися в різних місцях, але їх розташування можна легко дізнатися, звернувшись до посібника користувача.

Але це не єдина причина, через яку пральна машина поводиться незвичайно під час використання. Часто така проблема виникає, якщо пристрій встановили нерівно. Пам’ятайте, що ніжки пристрою регулюються гвинтами, тому ви зможете встановити машинку рівно, навіть якщо підлога не зовсім симетрична. Якщо ви цього не зробите, не дивуйтеся, якщо пральна машина під час роботи раптом почне пересуватися по підлозі.

Якщо жоден з наведених вище варіантів не підходить, можливо, ви просто перевантажили барабан пральної машини занадто великою кількістю одягу.

Однак іноді трапляється, що причина криється не у вині користувача пральної машини, а у несправному пристрої. Якщо ви впевнені, що не припустилися жодної з описаних вище помилок, причиною незвичайної поведінки пральної машини може бути пошкодження амортизаторів, пружин або інших компонентів. У такій ситуації вам нічого не залишається, як викликати спеціаліста з ремонту.

Раніше "Телеграф" розповідав, як діяти, якщо відключили електрику під час прання. Ви дізнаєтесь, у якому разі зливати воду і як це правильно робити.