Вразить виглядом та смаком: вологий шоколадно-ванільний кекс
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2816
Випічка виходить ніжною, м’якою і в міру солодкою
До домашнього чаювання нашвидкуручможна приготувати соковитий десерт з яблуками та горіхами в лаваші, спекти ліниву ватрушку або тертий пиріг у духовці. Відмінним варіантом стане і шоколадно-ванільний кекс.
Ванільна частина виходить дуже ніжна, а шоколадна – з дуже насиченим смаком. А рецептом з нами поділилися на порталі "Say7".
Як приготувати шоколадно-ванільний кекс
Інгредієнти:
- 100 г вершкового масла
- 3 яйця
- 100-130 г цукру
- 150 г сметани 10-15%
- 100 г кукурудзяного крохмалю
- 30 г какао порошку
- 10 г ванільного цукру
- 10 г розпушувача
- 250-300 г борошна
Спосіб приготування:
- До олії додати цукор, перемішати.
- Додати яйця та сметану, перемішати.
- Додати крохмаль, перемішати.
- Додати розпушувач та борошно, перемішати.
- Тісто розділити на 2 частини: в одну додати ванільний цукор, в іншу какао, перемішати.
- Форму для кексу застелити пергаментом.
- Викласти смужками шоколадне та ванільне тісто.
- Зверху викласти смужками ванільне тісто на шоколадне та шоколадне на ванільне.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
- За бажанням полити кекс цукровою глазур’ю та шоколадом.
А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати ніжні синобони з найсмачнішою поливкою за рецептом "Телеграфа". Булочки з корицею готуються досить просто, а результат приємно вражає.