Вразить виглядом та смаком: вологий шоколадно-ванільний кекс

Читать на русском
Автор
2816
Види тіста ідеально поєднуються між собою
Види тіста ідеально поєднуються між собою. Фото say7.info

Випічка виходить ніжною, м’якою і в міру солодкою

До домашнього чаювання нашвидкуручможна приготувати соковитий десерт з яблуками та горіхами в лаваші, спекти ліниву ватрушку або тертий пиріг у духовці. Відмінним варіантом стане і шоколадно-ванільний кекс.

Ванільна частина виходить дуже ніжна, а шоколадна – з дуже насиченим смаком. А рецептом з нами поділилися на порталі "Say7".

Як приготувати шоколадно-ванільний кекс

Інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 100-130 г цукру
  • 150 г сметани 10-15%
  • 100 г кукурудзяного крохмалю
  • 30 г какао порошку
  • 10 г ванільного цукру
  • 10 г розпушувача
  • 250-300 г борошна

Спосіб приготування:

  1. До олії додати цукор, перемішати.
  2. Додати яйця та сметану, перемішати.
  3. Додати крохмаль, перемішати.
  4. Додати розпушувач та борошно, перемішати.
  5. Тісто розділити на 2 частини: в одну додати ванільний цукор, в іншу какао, перемішати.
  6. Форму для кексу застелити пергаментом.
  7. Викласти смужками шоколадне та ванільне тісто.
  8. Зверху викласти смужками ванільне тісто на шоколадне та шоколадне на ванільне.
  9. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
  10. За бажанням полити кекс цукровою глазур’ю та шоколадом.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати ніжні синобони з найсмачнішою поливкою за рецептом "Телеграфа". Булочки з корицею готуються досить просто, а результат приємно вражає.