Так ви цей овоч ще не готували: гарбуз у сметанно-часниковому соусі

Читать на русском
Автор
1699
Універсальний сімейний обід чи вечеря
Універсальний сімейний обід чи вечеря. Фото ua.simplefoodrecipes.info

Поєднання корисного та смачного в одній страві

В сезон гарбуза самий час надихатися новими ідеями й готувати з цього овочу не лише кашу на молоці, але й інші смачні страви. Зокрема, можна приготувати салат з гарбузом та печінкою, запекти його по-італійськи або навіть зробити гарбузовий чай.

Сьогодні ж ми пропонуємо приготувати гарбуз у сметанно-часниковому соусі. Ця страва готується швидко, виходить пікантною та неймовірно смачною, інформують "Прості рецепти".

Як приготувати гарбуз у сметанно-часниковому соусі

Інгредієнти:

  • гарбуз (очищений) – 500 г;
  • сметана – 180 грн;
  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • часник – до смаку;
  • паприка – до смаку;
  • кріп – за смаком;
  • петрушка – до смаку;
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Зелень дрібно нарізати, змішати зі сметаною.
  2. Додати вичавлений через прес часник, паприку та сіль, перемішати.
  3. Гарбуз очистити та нарізати кубиками середньої величини.
  4. На розігріту сковорідку влити трохи олії, викласти гарбуз та обсмажити на великому вогні до утворення скоринки.
  5. Додати соус, добре перемішати, накрити кришкою та тушкувати близько 10-15 хвилин на маленькому вогні.

А якщо ви любите гарбуз, рекомендуємо приготувати бюджетну запіканку замість каші зранку. Вона виходить ніжною і зазвичай її їдять навіть діти.