Так ви цей овоч ще не готували: гарбуз у сметанно-часниковому соусі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1699
Поєднання корисного та смачного в одній страві
В сезон гарбуза самий час надихатися новими ідеями й готувати з цього овочу не лише кашу на молоці, але й інші смачні страви. Зокрема, можна приготувати салат з гарбузом та печінкою, запекти його по-італійськи або навіть зробити гарбузовий чай.
Сьогодні ж ми пропонуємо приготувати гарбуз у сметанно-часниковому соусі. Ця страва готується швидко, виходить пікантною та неймовірно смачною, інформують "Прості рецепти".
Як приготувати гарбуз у сметанно-часниковому соусі
Інгредієнти:
- гарбуз (очищений) – 500 г;
- сметана – 180 грн;
- оливкова олія – 2 ст. л.;
- часник – до смаку;
- паприка – до смаку;
- кріп – за смаком;
- петрушка – до смаку;
- сіль
Спосіб приготування:
- Зелень дрібно нарізати, змішати зі сметаною.
- Додати вичавлений через прес часник, паприку та сіль, перемішати.
- Гарбуз очистити та нарізати кубиками середньої величини.
- На розігріту сковорідку влити трохи олії, викласти гарбуз та обсмажити на великому вогні до утворення скоринки.
- Додати соус, добре перемішати, накрити кришкою та тушкувати близько 10-15 хвилин на маленькому вогні.
А якщо ви любите гарбуз, рекомендуємо приготувати бюджетну запіканку замість каші зранку. Вона виходить ніжною і зазвичай її їдять навіть діти.