Візьміть цей шоколадний пиріг із собою в гості, і вас запрошуватимуть знову і знову

Читать на русском
Автор
13207
Простий рецепт смачної домашньої випічки Новина оновлена 02 січня 2024, 19:09
Простий рецепт смачної домашньої випічки. Фото Meta.ua

Спробуйте раз — й будете готувати знову і знову

Якщо ви ласун, напевно у вас є неймовірна кількість найрізноманітніших рецептів домашньої випічки. Однак ми сьогодні поділимося особливим рецептом.

У це складно повірити, але для шоколадного пирога від "Мета" вам не знадобиться ні молоко, ні яйця. Попри простоту приготування, випічка вийде соковитою та смачною та ідеально підійде для сніданку, перекушування або десерту. А якщо ви візьмете пиріг із собою в гості, вас запрошуватимуть постійно.

Як приготувати шоколадний пиріг

Інгредієнти:

  • 190 г пшеничного борошна;
  • 200 г цукру;
  • 40 г какао-порошку;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. соку лимона;
  • 1 ч. л. ванільного екстракту;
  • 120 мл рослинної олії;
  • 240 мл гарячої води.

Для глазурі:

  • 60 г цукрової пудри;
  • 25 г какао-порошку;
  • 2-3 ст. л. рослинної олії.

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріваємо до 180 градусів, а форму для запікання змащуємо олією або застеляємо пергаментним папером.
  2. У великій мисці змішуємо борошно, цукор, какао-порошок, розпушувач та сіль. В отриману масу додаємо сік лимона, ванільний екстракт, олію та гарячу воду. Все змішуємо до однорідного стану та викладаємо у підготовлену форму.
  3. Відправляємо пиріг на 30-35 хвилин у духовку, даємо охолонути та перекладаємо на грати до повного остигання.
  4. Для приготування глазурі в окремій мисці змішуємо цукрову пудру та какао-порошок, туди ж додаємо олію та ванільний екстракт. Все змішуємо до однорідного стану, відправляємо на пиріг, даємо охолонути та подаємо до столу.

Якщо ви готуєте шоколадний пиріг вдома, можна подати його з ароматною кавою. Смачного!