Ви приготуєте її за півгодини: незвичайний рецепт куті з булгура

Читать на русском
Автор
Вона підійде навіть маленьким діткам
Вона підійде навіть маленьким діткам. Фото shuba.life

Хто б міг подумати, що з булгура вийде найсмачніша кутя

Головною стравою різдвяного столу є традиційна кутя. Як правило, готується вона з пшениці, меду, маку та горіхів.

Взагалі для куті можна використовувати будь-які крупи — рис, ячмінь або гречку. Усі вони символізують відродження, вічне життя, добробут та багатство. Сьогодні ми разом із Shuba пропонуємо рецепт куті з булгуру. Вона зручна тим, що сама крупа меншого розміру і має ніжнішу текстуру. До того ж готувати ми не в каструлі, а в сковороді — булгур у нас обсмажиться на добре розігрітій олії, а потім, після додавання води, крупа вбере мед, аромати горіхів і маку.

Як приготувати кутю з булгуру

Інгредієнти:

  • булгур — 1 склянка;
  • олія соняшникова — 60 мл;
  • вода — 2 склянки;
  • волоські горіхи — 80 г;
  • мак — 2 ст. л.;
  • мед — 3 г;
  • сіль — 3 г.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо необхідні інгредієнти. Мак ретельно промиваємо та замочуємо у теплій воді. Булгур також миємо. Подрібнюємо горіхи.
  2. Сковороду розігріваємо, додаємо олію, далі — крупу і злегка її обсмажуємо. Солимо до смаку, після чого додаємо воду в пропорції 1:2, доводимо до кипіння, готуємо під кришкою до випаровування води.
  3. У готовий булгур додаємо мак, перемішуємо та вимикаємо вогонь. Туди ж відправляємо горіхи та мед на свій смак, все ретельно перемішуємо і даємо настоятися протягом півгодини.

Раніше ми розповідали, скільки може зберігатись кутя. Ці знання точно вам знадобляться.