Такі фрикадельки готують у Швеції: простий рецепт неймовірно смачної страви, відомої у всьому світі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3999
![Цю страву люблять у всьому світі](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/7f/bc16e933-c92842eaf6577bf583565e616894d7fa.jpg?v=4026_1)
Ці фрикадельки стали знаменитими завдяки меблевому магазину
Ми ділились рецептом смачної фаршированої картоплі. Тепер розповідаємо, як приготувати легендарні фрикадельки з IKEA.
Це традиційна шведська страва, яка стала відомою завдяки меблевому гіганту, який подає фрикадельки у своїх ресторанах. Їх готують з яловичини, свинини або міксу. Рецептом поділились на порталі SHUBA.
Інгредієнти:
- М’ясний фарш — 1 кг
- Яйця курячі — 1 шт.
- Молоко -1/3 склянки
- Панірувальні сухарі — 100 г
- Цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.
- Часник, зубчики — 2 шт.
- Масло вершкове 73% — 100 г
- Сіль, перець — до смаку
Для соусу:
- Масло вершкове 73% — 3 ст. л.
- Борошно пшеничне — 3 ст. л.
- Овочевий бульйон — 2 склянки
- Сметана 20% — 1/4 склянки
- Сіль, перець
- Брусничний джем — 4 ст. л.
Спосіб приготування:
- Чистимо цибулю та часник. Подрібнюємо їх та обсмажуємо на вершковому маслі у сковорідці до золотистого кольору. Перекладаємо окремо — щоб охололи.
- В окрему посудину наливаємо молоко, додаємо панірувальні сухарі та охолоджені цибулю з часником. В глибокій мисці змішуємо свинячий та яловичий фарш, додаємо яйце, суміш з панірувальними сухарями, сіль та перець. Ретельно перемішуємо, затягуємо посуд харчовою плівкою та прибираємо у холодильник на годину.
- Для соусу в глибоку каструлю кладемо 3 столові ложки вершкового масла. Нагріваємо до бульбашок. Повільно додаємо 3 столові ложки борошна.
- Перемішуємо до однорідності та мішаємо ще кілька хвилин, поки суміш не стане кольору кави з вершками. Повільно додаємо бульйон, постійно помішуючи. Коли суміш стане шовковистою, знімаємо сковорідку з вогню.
- Додаємо в соус в неї сметану та брусничний джем. Солимо, перчимо.
- З охолодженого фаршу скочуємо невеликі кульки. Розігріваємо олію та вершкове масло на сковорідці з важким дном. Обсмажуємо фрикадельки до рум’яної скоринки.
- У глибоку форму викладаємо фрикадельки, щедро заливаємо соусом. Відправляємо в духовку, розігріту до 180°С на 10-15 хвилин.
Подавати м’ясні кульки можна з будь-яким гарніром, наприклад з улюбленим картопляним пюре. Ми розповідали, як приготувати його особливо смачно.