Такі фрикадельки готують у Швеції: простий рецепт неймовірно смачної страви, відомої у всьому світі

Читать на русском
Автор
3999
Цю страву люблять у всьому світі
Цю страву люблять у всьому світі. Фото delo-vcusa

Ці фрикадельки стали знаменитими завдяки меблевому магазину

Ми ділились рецептом смачної фаршированої картоплі. Тепер розповідаємо, як приготувати легендарні фрикадельки з IKEA.

Це традиційна шведська страва, яка стала відомою завдяки меблевому гіганту, який подає фрикадельки у своїх ресторанах. Їх готують з яловичини, свинини або міксу. Рецептом поділились на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш — 1 кг
  • Яйця курячі — 1 шт.
  • Молоко -1/3 склянки
  • Панірувальні сухарі — 100 г
  • Цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.
  • Часник, зубчики — 2 шт.
  • Масло вершкове 73% — 100 г
  • Сіль, перець — до смаку

Для соусу:

  • Масло вершкове 73% — 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне — 3 ст. л.
  • Овочевий бульйон — 2 склянки
  • Сметана 20% — 1/4 склянки
  • Сіль, перець
  • Брусничний джем — 4 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо цибулю та часник. Подрібнюємо їх та обсмажуємо на вершковому маслі у сковорідці до золотистого кольору. Перекладаємо окремо — щоб охололи.
  2. В окрему посудину наливаємо молоко, додаємо панірувальні сухарі та охолоджені цибулю з часником. В глибокій мисці змішуємо свинячий та яловичий фарш, додаємо яйце, суміш з панірувальними сухарями, сіль та перець. Ретельно перемішуємо, затягуємо посуд харчовою плівкою та прибираємо у холодильник на годину.
  3. Для соусу в глибоку каструлю кладемо 3 столові ложки вершкового масла. Нагріваємо до бульбашок. Повільно додаємо 3 столові ложки борошна.
  4. Перемішуємо до однорідності та мішаємо ще кілька хвилин, поки суміш не стане кольору кави з вершками. Повільно додаємо бульйон, постійно помішуючи. Коли суміш стане шовковистою, знімаємо сковорідку з вогню.
  5. Додаємо в соус в неї сметану та брусничний джем. Солимо, перчимо.
  6. З охолодженого фаршу скочуємо невеликі кульки. Розігріваємо олію та вершкове масло на сковорідці з важким дном. Обсмажуємо фрикадельки до рум’яної скоринки.
  7. У глибоку форму викладаємо фрикадельки, щедро заливаємо соусом. Відправляємо в духовку, розігріту до 180°С на 10-15 хвилин.

Подавати м’ясні кульки можна з будь-яким гарніром, наприклад з улюбленим картопляним пюре. Ми розповідали, як приготувати його особливо смачно.