Найніжніший майонез за п’ять хвилин: спробуйте — і на магазинний вже не подивитесь

Читать на русском
Автор
1516
Знадобиться блендер і кілька простих продуктів
Знадобиться блендер і кілька простих продуктів. Фото thinkgranitecity.com

Майонез дуже легко зробити самотужки

Якщо ви раптом забули або не встигли купити майонез — не біда. Є чимало способів зробити його самотужки. Ми розповідали, як приготувати майонез на основі розсолу з консервованого горошку. Тепер ділимось класичним рецептом — з яєчним жовтком.

Окрім простого набору продуктів, вам знадобиться ще занурювальний блендер. Як приготувати майонез за п’ять хвилин і без мороки, розповіли на ProstoWay.

Інгредієнти:

  • рафінована олія (без запаху) — 250 мл
  • куряче яйце — 1 шт
  • сіль — 0.5 чайної ложки
  • цукор — 0.5 чайної ложки
  • гірчиця — 1 чайна ложка
  • лимонний сік — 1 столова ложка

Спосіб приготування:

  1. Всі інгредієнти, окрім олії, поміщаємо у посудину для збивання. Блендер ставимо вертикально, накриваючи ним яєчний жовток.
  2. Починаємо збивати майонез на максимальній швидкості протягом однієї-двох хвилин. Паралельно тонкою цівкою вводимо до посудини олію, не перестаючи збивати.

Майонез буде густим, смак ніжним, а салат смачним, адже ви точно знаєте, що у складі соусу. Якщо ж вам не хочеться готувати майонез, ми розповідали, чим його можна замінити.