Найніжніший майонез за п’ять хвилин: спробуйте — і на магазинний вже не подивитесь
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1516
![Знадобиться блендер і кілька простих продуктів](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/1/af/90b73c6b-ab2636d587af30d53c9521b060adbaf1.webp?v=3015_2)
Майонез дуже легко зробити самотужки
Якщо ви раптом забули або не встигли купити майонез — не біда. Є чимало способів зробити його самотужки. Ми розповідали, як приготувати майонез на основі розсолу з консервованого горошку. Тепер ділимось класичним рецептом — з яєчним жовтком.
Окрім простого набору продуктів, вам знадобиться ще занурювальний блендер. Як приготувати майонез за п’ять хвилин і без мороки, розповіли на ProstoWay.
Інгредієнти:
- рафінована олія (без запаху) — 250 мл
- куряче яйце — 1 шт
- сіль — 0.5 чайної ложки
- цукор — 0.5 чайної ложки
- гірчиця — 1 чайна ложка
- лимонний сік — 1 столова ложка
Спосіб приготування:
- Всі інгредієнти, окрім олії, поміщаємо у посудину для збивання. Блендер ставимо вертикально, накриваючи ним яєчний жовток.
- Починаємо збивати майонез на максимальній швидкості протягом однієї-двох хвилин. Паралельно тонкою цівкою вводимо до посудини олію, не перестаючи збивати.
Майонез буде густим, смак ніжним, а салат смачним, адже ви точно знаєте, що у складі соусу. Якщо ж вам не хочеться готувати майонез, ми розповідали, чим його можна замінити.