Чим замінити майонез в салатах: ідеальні продукти-соуси
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 2348
Страва від цього лише виграє
Майонез — це один з найпопулярніших у наших широтах соусів для салатів. Особливо активно його використовують на свята. Якщо вам набрид смак майонезу, можна вдосконалювати його, як це зробив під час приготування олів’є італійський блогер. А можна і взагалі замінити майонез іншим соусом.
Тим паче, що варіантів для такої заміни — безліч. Про них і розповідаємо.
Сметана
Є не так багато страв, в яких сметана виявилася б недоречна. Нею заправляють салати, її додають борщ і в ній тушкують м’ясо. Якщо не хочете використовувати саму сметану, резонним буде приготувати соус на її основі. Наприклад, для олів'є або шуби підійде соус з гірчиці та сметани. Сметана з тертим хріном — чудовий супутник м'ясних страв і пельменів, як і сметана з зеленню та томатами.
Йогурт
Цей продукт легший навіть за сметану, тому його для заправки салатів обирають все частіше. Він має тонкий, вишуканий, збалансований смак. А ще на його основі можна готувати чудові соуси та маринади для м’яса. Він гарно поєднується з подрібненою зеленню, часником, оливковою олією, чорним перцем тощо.
Грецький соус цацикі
Це традиційна страва грецької кухні. Його готують з йогурту без добавок, часнику і свіжого огірка. Смак балансують сіллю, перцем, лимонним соком, кропом, петрушкою і м'ятою. Іноді додають оливкову олію.
Кефір
На основі цього продукту можна приготувати чимало соусів. Найпопулярніші — медово-гірчичний, соус з лимоном і авокадо, соус чилі з кефіром, і навіть кефірний соус з маком.
Сирні соуси
Існує величезна кількість сирних соусів. Вони готуються на основі плавлених та м’яких сирів, нерідко з додаванням твердих. Сирні соуси поєднуються з часником, горіхами, фруктами та зеленню.
Оливкова олія та супутні
Оливкова олія разом з бальзамічним оцтом чи бальзамічним кремом — базова заправка для салатів у італійській кухні. Виходить дуже смачно та корисно.
Оберіть той варіант, який вам більше підходить — і використовуйте його. Також ми розповідали, як красиво подати ікру на святковий стіл.