Можна навіть дітям: ароматний безалкогольний глінтвейн для сімейних вечорів

Читать на русском
Автор
1049
Чудовий смачний напій для холодної зими
Чудовий смачний напій для холодної зими. Фото Freepik/Колаж Телеграфу

Виходить дуже смачно та корисно

Ми ділились рецептом класичного глінтвейну на червоному вині. Але іноді вживати алкоголь не хочеться, а зігрітись ароматним напоєм бажання є.

Саме для таких випадків підходить наступний рецепт, яким поділились на ProstoWay. Якщо глінтвейн за ним приготувати правильно, то він зможе стати чудовим частуванням для всіх членів сім’ї, в тому числі і для дітей. Виходить смачно, ароматно і пряно.

Інгредієнти:

  • 600 мл соку винограду;
  • 2 ложки апельсинової та лимонної цедри;
  • 100 мл води;
  • половина яблука;
  • жменя родзинок;
  • мелена кориця;
  • дрібка імбиру, кардамону та гвоздики.

Спосіб приготування:

  1. Беремо зручну каструлю для варіння глінтвейну. Насамперед вливаємо в неї сік винограду. Ставимо на вогонь.
  2. Додаємо до соку, що нагрівається, воду та спеції. Можна керуватись рецептом або ж додати на власний смак.
  3. Додаємо цедру двох видів цитрусових. Після цього нарізаємо яблуко шматочками і теж відправляємо його в каструлю.
  4. Потім томимо глінтвейн на слабкому вогні. Намагаємось не доводити до кипіння. Перед подачею напій тримаємо на плиті близько п’яти хвилин — щоб спеції встигли віддати смак соку.

Виноградний сік можна замінити вишневим — також буде дуже смачно. Також ми розповідали, що покласти в банку з кавою, щоб повернути втрачений аромат.