М’ясо, сири, салати: що робити з залишками новорічної трапези, щоб не викинути

Читать на русском
Автор
2511
Можна заморозити або переробити на інші страви
Можна заморозити або переробити на інші страви. Фото 24 канал

Щоб не викидати страви у смітник

Ми розповідали, як продовжити життя готових салатів. Тепер ділимось порадами щодо того, як можна з розумом і смачно використати залишки їжі, яка залишилась після застілля.

Зберігати готові страви довго не можна, а залишки продуктів потрібно якось використати. Інакше їх доведеться просто викидати. Разом з "ТСН" ділимось корисними порадами.

Роздати нужденним

Це найпростіше рішення. Достатньо просто покласти готові страви в одноразові контейнери, додати фрукти, хліб тощо. Зав’яжіть і лишіть записку — новорічний подарунок для бездомного готовий.

Заморозка продуктів

Це не рішення для готових салатів, але покласти в морозильну камеру м’ясну нарізку, свіжі овочі та сири — чудова ідея. Їх можна використати згодом під час приготування інших страв. Наприклад, сир додати до омлету, а овочі використати під час приготування супів та рагу.

Також, якщо забезпечити герметичне пакування, деяким стравам можна продовжити життя на кілька днів. Якщо у вас є вакууматор — просто прекрасно.

Піца чи солянка

Це дві страви, які легко приготувати із залишків сирної та м'ясної тарілок, оливок, овочів тощо. Для піци потрібно ще приготувати або купити тісто. В солянку, окрім залишків нарізок, йдуть кілька видів овочів та томатна паста.

Перетворення хліба

Із залишків вже нарізаного хліба можна наробити тостів або сухариків. Останній варіант, запечений в духовці, взагалі безпрограшний варіант — якщо натерти такі сухарі на тертці, вийде чудове саморобне панірування для котлет чи риби.

До речі, ми ділились порадами щодо смаження риби. І такі домашні панірувальні сухарі точно стануть в пригоді.