М’ясо, сири, салати: що робити з залишками новорічної трапези, щоб не викинути
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 2511
Щоб не викидати страви у смітник
Ми розповідали, як продовжити життя готових салатів. Тепер ділимось порадами щодо того, як можна з розумом і смачно використати залишки їжі, яка залишилась після застілля.
Зберігати готові страви довго не можна, а залишки продуктів потрібно якось використати. Інакше їх доведеться просто викидати. Разом з "ТСН" ділимось корисними порадами.
Роздати нужденним
Це найпростіше рішення. Достатньо просто покласти готові страви в одноразові контейнери, додати фрукти, хліб тощо. Зав’яжіть і лишіть записку — новорічний подарунок для бездомного готовий.
Заморозка продуктів
Це не рішення для готових салатів, але покласти в морозильну камеру м’ясну нарізку, свіжі овочі та сири — чудова ідея. Їх можна використати згодом під час приготування інших страв. Наприклад, сир додати до омлету, а овочі використати під час приготування супів та рагу.
Також, якщо забезпечити герметичне пакування, деяким стравам можна продовжити життя на кілька днів. Якщо у вас є вакууматор — просто прекрасно.
Піца чи солянка
Це дві страви, які легко приготувати із залишків сирної та м'ясної тарілок, оливок, овочів тощо. Для піци потрібно ще приготувати або купити тісто. В солянку, окрім залишків нарізок, йдуть кілька видів овочів та томатна паста.
Перетворення хліба
Із залишків вже нарізаного хліба можна наробити тостів або сухариків. Останній варіант, запечений в духовці, взагалі безпрограшний варіант — якщо натерти такі сухарі на тертці, вийде чудове саморобне панірування для котлет чи риби.
До речі, ми ділились порадами щодо смаження риби. І такі домашні панірувальні сухарі точно стануть в пригоді.