Якщо є яблука, але набридла шарлотка: цей пиріг ви приготуєте на раз-два

Читать на русском
Автор
40485
Неперевершений пиріг стане частим гостем на вашому столі
Неперевершений пиріг стане частим гостем на вашому столі. Фото shuba.life

Цей рецепт точно займе особливе місце

Що робити, якщо вдома є яблука, але звична шарлотка трохи набридла? Приготувати італійський яблучний пиріг.

Така випічка в італійському стилі за рецептом Shuba займе особливе місце у вашому списку "хочу приготувати". Він виходить настільки апетитним, що хочеться бігти на кухню та готувати ще один.

Як приготувати італійський яблучний пиріг до чаю

Інгредієнти на 6 порцій

Для начинки:

  • яблуко — 1 кг;
  • лимон, сік — 1 шт.;
  • цукор очеретяний коричневий — 2 ст. л.

Для тіста:

  • яйце куряче, велике — 2 шт.;
  • цукор — 150 г;
  • сіль — 2 г;
  • молоко — 200 мл;
  • масло вершкове 82% — 200 г;
  • борошно — 200 г;
  • розпушувач — 10 г.

Спосіб приготування:

  1. Яблука миємо, чистимо від серцевини, нарізаємо кубиками та поливаємо їх соком лимона.
  2. Для приготування яйця збиваємо з цукром і сіллю за допомогою віночка. Туди ж додаємо молоко, розтоплену олію, все перемішуємо.
  3. В отриману масу порціями додаємо борошно та розпушувач. Перемішуємо до однорідного стану.
  4. Форму розміром 25×35 см змащуємо олією, посипаємо борошном і виливаємо в неї тісто, зверху викладаємо яблука, натираємо цедру лимонну і посипаємо коричневим цукром.
  5. Пиріг відправляємо в духовку на 50 хвилин|мінути| при 165°C.

А щоб яблучний пиріг не черствів, додайте до нього один інгредієнт. Ви будете насолоджуватися ним довгий час.