Якщо є яблука, але набридла шарлотка: цей пиріг ви приготуєте на раз-два
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 40485
Цей рецепт точно займе особливе місце
Що робити, якщо вдома є яблука, але звична шарлотка трохи набридла? Приготувати італійський яблучний пиріг.
Така випічка в італійському стилі за рецептом Shuba займе особливе місце у вашому списку "хочу приготувати". Він виходить настільки апетитним, що хочеться бігти на кухню та готувати ще один.
Як приготувати італійський яблучний пиріг до чаю
Інгредієнти на 6 порцій
Для начинки:
- яблуко — 1 кг;
- лимон, сік — 1 шт.;
- цукор очеретяний коричневий — 2 ст. л.
Для тіста:
- яйце куряче, велике — 2 шт.;
- цукор — 150 г;
- сіль — 2 г;
- молоко — 200 мл;
- масло вершкове 82% — 200 г;
- борошно — 200 г;
- розпушувач — 10 г.
Спосіб приготування:
- Яблука миємо, чистимо від серцевини, нарізаємо кубиками та поливаємо їх соком лимона.
- Для приготування яйця збиваємо з цукром і сіллю за допомогою віночка. Туди ж додаємо молоко, розтоплену олію, все перемішуємо.
- В отриману масу порціями додаємо борошно та розпушувач. Перемішуємо до однорідного стану.
- Форму розміром 25×35 см змащуємо олією, посипаємо борошном і виливаємо в неї тісто, зверху викладаємо яблука, натираємо цедру лимонну і посипаємо коричневим цукром.
- Пиріг відправляємо в духовку на 50 хвилин|мінути| при 165°C.
А щоб яблучний пиріг не черствів, додайте до нього один інгредієнт. Ви будете насолоджуватися ним довгий час.