Пару ложок – і похмілля не буде: цей бульйон поставить вас на ноги

Читать на русском
Автор
1491
Корисна та поживна страва Новина оновлена 01 січня 2024, 15:04
Корисна та поживна страва. Фото shuba.life

Рецепт, який завжди буде у вас в закладках

Навіть якщо намагатись розрахувати кількість алкоголю у новорічну ніч, можна трохи переборщити з напоями під час свят. Тоді вранці чекає не найнеприємніший сюрприз у вигляді похмілля.

Безумовно, є безліч рецептів від цієї проблеми, але найкраще рішення м’ясний бульйон. Ця смачна страва допоможе вам від похмілля. А приготуємо ми його за рецептом Shuba.

Як приготувати м’ясний бульйон

Інгредієнти на 4 порції:

  • яловичий стейк – 600 г;
  • яловичина — 300 г;
  • вода — 3 л;
  • картопля — 3 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • томати чері — 6 шт.;
  • селера, стебло -1 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо миємо, відправляємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Залишаємо варитися, періодично знімаючи піну.
  2. Чистимо овочі, миємо, сушимо за допомогою паперових рушників та нарізаємо великими шматочками.
  3. Цибулю чистимо, розрізаємо навпіл і обсмажуємо протягом декількох хвилин на сухій сковороді.
  4. Коли бульйон стане чистим, додаємо сіль, картоплю та інші овочі. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і варимо щонайменше 2 годин.
  5. Коли м’ясо стане м’яким, вимикаємо вогонь, дістаємо овочі та м’ясо.
  6. Через сито з щільною сіткою і чисту тканину проціджуємо бульйон в іншу каструлю, даємо охолонути в каструлі в холодильнику і видаляємо шумівкою затверділий наліт.

Розігріваємо м’ясний бульйон, додаємо шматочки м’яса та перцю і насолоджуємося разом із домашнім хлібом. Смачного.