Знадобиться картопля: як швидко приховати сивину без фарбування

Читать на русском
Автор
179409
Сиве волосся намагаються приховати
Сиве волосся намагаються приховати. Фото Pexels

Хоча сивина може додати чарівності, багато жінок прагнуть позбутися її

З віком волосся починає втрачати колір і набуває світлий, сіро-бежевий колір. Це неминучий процес, але кожному хочеться, щоб він почався якомога пізніше. Деякі жінки навіть висмикують перше сиве волосся, маскують за допомогою власноруч приготованих засобів, а коли сивини стає все більше, використовують фарбу.

Як пише Kobieta, є хитрість, завдяки якій вам не доведеться щомісяця відвідувати перукарню, щоб приховати сивину. Для цього знадобиться картопля.

Як приховати сивину без використання фарби для волосся

Стверджується, що вода з відвареної картоплі може пофарбувати волосся і замаскувати сивину. Натуральний барвник, що міститься в розчині, не тільки зміцнює та живить пасма, а й затемнює їх. Він діє як фарба для волосся і маска, що регенерує, в одній особі.

Приготувати картопляний відвар від сивини легко:

  • Киньте в каструлю шкірки з 6 картоплин;
  • залийте 4 склянки води;
  • доведіть до кипіння та варіть 15 хвилин;
  • дайте суміші охолонути, а потім процідіть її через сито.

Отриманий розчин потрібно вилити на чисте вологе волосся та помасажувати шкіру голови. Залиште засіб діяти на 5 хвилин, а потім змийте теплою водою.

Також можна втерти відвар у волосся, загорнути у рушник та залишити на 30 хвилин. Тоді полоскання буде ефективнішим, а пасма стануть темнішими. Проводити процедуру потрібно 1 раз на тиждень.

Раніше "Телеграф" ділився простими правилами догляду за волоссям узимку. Завдяки їм можна зберегти шевелюру здоровою та красивою.