Як позбутися сивини без фарбування: ефективний спосіб

Читать на русском
Автор
74440
Сиве волосся – справжній кошмар для багатьох жінок
Сиве волосся – справжній кошмар для багатьох жінок. Фото freepik.com

Ці домашні засоби ефективно маскують світлі пасма

Перша сивина зазвичай з’являється у віці від 30 до 40 років. Жінки, яким некомфортно носити такий образ, роблять усе можливе, щоб замаскувати свої світлі пасма. Найпопулярніший спосіб зробити це, звичайно ж, фарбування. Для цього володарки сивого волосся регулярно ходять до перукаря, або фарбуються вдома.

Мало хто знає, але від сивого волосся є і домашні засоби. Деякими з них користувались навіть наші бабусі. Ці методи не тільки дуже ефективні, але також прості у приготуванні та, що найважливіше, досить дешеві.

Чим приховати сивину без фарбування

Позбутися сивого волосся допоможе мелена кава. Рецепт цього домашнього косметичного засобу дуже простий.

Просто заваріть кілька столових ложок меленої кави в окропі, а потім процідіть гущавину. Вилийте засіб у велику миску. Додайте півлітра холодної води й ретельно перемішайте.

Вимийте волосся, а потім зануріть його в каву. Через кілька хвилин прополощіть волосся чистою водою. Для отримання найкращого результату процедуру рекомендується проводити регулярно.

Крім кави замаскувати сиве волосся допоможуть відвари з кропиви або шавлії. Просто заваріть кілька ложок сухих рослин у літрі гарячої води. Залишіть відвар на кілька годин, а потім промийте волосся.

Зверніть увагу, що перед використанням будь-якого із засобів потрібно обов’язково провести тест на невеликій ділянці шкіри, щоб унеможливити негативні наслідки.

Раніше "Телеграф" ділився ідеями простих укладок для волосся на зиму. Є кілька варіантів, щоб зберегти красиву зачіску навіть під шапкою.