Таку вечерю захочете їсти щодня: картопляні фрикадельки з м'ясним фаршем
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 4496
Ситні, апетитні, ароматні, з насиченим смаком
До обіду чи вечері можна приготувати не лише ліниві голубці, але й ліниві фрикадельки. Готуються вони на основі фаршу, до якого додається картопля.
Так, страва стає повноцінною та збалансованою. А рецептом з нами поділилися на порталі "Прості рецепти".
Як приготувати м'ясні фрикадельки з картоплею
Інгредієнти:
- м'ясний фарш — 700 г;
- картопля – 5 шт.;
- часник – 1 зуб.;
- яйця – 2 шт.;
- сир – 250 г;
- цибуля – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- томатне пюре – 250 г;
- чорний перець — 1/2 ч. л.;
- паприка копчена — 1 ч. л.;
- чебрець — 1 ч. л.;
- сушений часник — 1 ч. л.;
- сіль;
- оливкова олія
Спосіб приготування:
- Картоплю помити, почистити, нарізати шматочками та відварити, додавши сіль та часник.
- У фарш вбити яйця, посолити, поперчити, додати інші спеції, перемішати.
- Одну цибулину нарізати дрібними кубиками, додати до фаршу.
- Картоплю ретельно розімнути для отримання однорідного, без грудочок картопляного пюре. Коли воно трохи вистигне, додати до фаршу, все гарненько перемішати.
- Другу цибулину нарізати дрібними кубиками, обсмажити на сковороді.
- Туди ж додати натерту на великій тертці цибулю.
- Солодкий болгарський перець нарізати дрібними кубиками, додати до овочів.
- Помідори розрізати на половинки, натерти їх на тертці, та додати томатне пюре на сковорідку. Посолити, поперчити, тушкувати під кришкою п'ять хвилин.
- З фаршу сформувати круглі фрикадельки, викласти на дно форми.
- Зверху рівномірно викласти овочі.
- Сир натерти на дрібній тертці, посипати фрикадельки.
- Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-40 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати фрикадельки по-шведськи. Це улюблена страва Карлсона.