Таку вечерю захочете їсти щодня: картопляні фрикадельки з м'ясним фаршем

Читать на русском
Автор
4496
Фрикадельки чудово пасують до обіду чи вечері
Фрикадельки чудово пасують до обіду чи вечері. Фото ua.simplefoodrecipes.info

Ситні, апетитні, ароматні, з насиченим смаком

До обіду чи вечері можна приготувати не лише ліниві голубці, але й ліниві фрикадельки. Готуються вони на основі фаршу, до якого додається картопля.

Так, страва стає повноцінною та збалансованою. А рецептом з нами поділилися на порталі "Прості рецепти".

Як приготувати м'ясні фрикадельки з картоплею

Інгредієнти:

  • м'ясний фарш — 700 г;
  • картопля – 5 шт.;
  • часник – 1 зуб.;
  • яйця – 2 шт.;
  • сир – 250 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • томатне пюре – 250 г;
  • чорний перець — 1/2 ч. л.;
  • паприка копчена — 1 ч. л.;
  • чебрець — 1 ч. л.;
  • сушений часник — 1 ч. л.;
  • сіль;
  • оливкова олія

Спосіб приготування:

  1. Картоплю помити, почистити, нарізати шматочками та відварити, додавши сіль та часник.
  2. У фарш вбити яйця, посолити, поперчити, додати інші спеції, перемішати.
  3. Одну цибулину нарізати дрібними кубиками, додати до фаршу.
  4. Картоплю ретельно розімнути для отримання однорідного, без грудочок картопляного пюре. Коли воно трохи вистигне, додати до фаршу, все гарненько перемішати.
  5. Другу цибулину нарізати дрібними кубиками, обсмажити на сковороді.
  6. Туди ж додати натерту на великій тертці цибулю.
  7. Солодкий болгарський перець нарізати дрібними кубиками, додати до овочів.
  8. Помідори розрізати на половинки, натерти їх на тертці, та додати томатне пюре на сковорідку. Посолити, поперчити, тушкувати під кришкою п'ять хвилин.
  9. З фаршу сформувати круглі фрикадельки, викласти на дно форми.
  10. Зверху рівномірно викласти овочі.
  11. Сир натерти на дрібній тертці, посипати фрикадельки.
  12. Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-40 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати фрикадельки по-шведськи. Це улюблена страва Карлсона.