Бюджетна страва сподобається вашим близьким: рецепт лінивих голубців
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3724
Чудова бюджетна та ситна страва
Якщо довго стояти за плитою бажання немає, а приготування вечері ніхто не скасовував, врятує не лише паста. Також можна швидко приготувати смачну та ситну страву — ліниві голубці.
Процес приготування не займає багато часу, а смак вас неодмінно порадує. Рецептом з нами поділилися на порталі "Прості рецепти".
Як приготувати ліниві голубці
Інгредієнти:
- фарш (свинний або яловичий) — 500 г;
- капуста — 350 г;
- морква — 2 шт.;
- цибуля — 2 шт.;
- кукурудзяна крупа — 3 ст. л.;
- тепла вода — 1 ст.;
- томатна паста — 3 ст. л.;
- олія — 2 ст. л.
- вершки або сметана — за смаком
- часник — за смаком
- сіль та перець — за смаком
Спосіб приготування:
- Капусту нарізати тонкою соломкою.
- Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на тертці.
- Половину цибулі викласти на сковорідку, обсмажити.
- Додати половину моркву, обсмажити.
- Додати подрібнений часник, перемішати.
- Додати капусту, обсмажити 5 хвилин.
- Зняти з вогню, залишити охолонути.
- У фарш всипати кукурудзяну крупу, додати яйце, перемішати.
- Додати овочі, посолити, поперчити, додати спеції, перемішати.
- З фаршу сформувати котлетки, викладаючи їх на форму для запікання, змащену олією.
- Запікати близько 30 хвилин у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.
- Тим часом приготувати соус, обсмаживши цибулю, моркву та часник, що залишилися.
- Томатну пасту змішати зі сметаною та водою, залити овочі, тушкувати близько 5 хвилин.
- Залити соусом котлетки та запікати ще близько 10 хвилин.
А якщо ви любите голубці, рекомендуємо приготувати їх з кабачком по рецепту "Телеграфа". Це значно простіший варіант страви.