Бюджетна страва сподобається вашим близьким: рецепт лінивих голубців

Читать на русском
Автор
3724
Готуються такі голубці набагато швидше за класичні
Готуються такі голубці набагато швидше за класичні. Фото ua.simplefoodrecipes.info

Чудова бюджетна та ситна страва

Якщо довго стояти за плитою бажання немає, а приготування вечері ніхто не скасовував, врятує не лише паста. Також можна швидко приготувати смачну та ситну страву — ліниві голубці.

Процес приготування не займає багато часу, а смак вас неодмінно порадує. Рецептом з нами поділилися на порталі "Прості рецепти".

Як приготувати ліниві голубці

Інгредієнти:

  • фарш (свинний або яловичий) — 500 г;
  • капуста — 350 г;
  • морква — 2 шт.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • кукурудзяна крупа — 3 ст. л.;
  • тепла вода — 1 ст.;
  • томатна паста — 3 ст. л.;
  • олія — 2 ст. л.
  • вершки або сметана — за смаком
  • часник — за смаком
  • сіль та перець — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Капусту нарізати тонкою соломкою.
  2. Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на тертці.
  3. Половину цибулі викласти на сковорідку, обсмажити.
  4. Додати половину моркву, обсмажити.
  5. Додати подрібнений часник, перемішати.
  6. Додати капусту, обсмажити 5 хвилин.
  7. Зняти з вогню, залишити охолонути.
  8. У фарш всипати кукурудзяну крупу, додати яйце, перемішати.
  9. Додати овочі, посолити, поперчити, додати спеції, перемішати.
  10. З фаршу сформувати котлетки, викладаючи їх на форму для запікання, змащену олією.
  11. Запікати близько 30 хвилин у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.
  12. Тим часом приготувати соус, обсмаживши цибулю, моркву та часник, що залишилися.
  13. Томатну пасту змішати зі сметаною та водою, залити овочі, тушкувати близько 5 хвилин.
  14. Залити соусом котлетки та запікати ще близько 10 хвилин.

А якщо ви любите голубці, рекомендуємо приготувати їх з кабачком по рецепту "Телеграфа". Це значно простіший варіант страви.