Улюблена страва Карлсона: готуємо фрикадельки по-шведськи

Читать на русском
Автор
2529
Фрикадельки виходять соковитими та з пряним смаком
Фрикадельки виходять соковитими та з пряним смаком. Фото shuba.life

Півгодини — і смакота на столі

Якщо ви любитель соковитих і ніжних фрикадельок, напевно, навіть готували їх з галушками. А якщо хочеться ще експериментів, пропонуємо приготувати улюблену страву Карлсона – шведську фрикадельку котбулар.

Сьогодні Shuba пропонує приготувати їх у пікантній підливі — саме він робить страву такою особливою та впізнаваною. Такі соковиті м’ясні кульки точно не залишать байдужим нікого.

Як приготувати котбулар — шведські фрикадельки в соусі

Інгредієнти на 8 порцій:

  • яловичий фарш — 450 г;
  • свинячий фарш — 450 г;
  • панірувальні сухарі — 1/2 склянки;
  • петрушка, гілочка — 1/4 склянки;
  • перець запашний мелений — 1/2 ч. л.;
  • мускатний горіх мелений — 1/2 ч. л.;
  • цибуля ріпчаста — 1/2 шт.;
  • часник сушений — 1 ч. л.;
  • яйце куряче, жовток — 2 шт.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • перець чорний мелений — 1 ч. л.;
  • масло вершкове — 2 ст. л.;
  • оливкова олія — 1 ст. л.

Для соусу:

  • масло вершкове — 4 ст. л.;
  • борошно пшеничне — 3 ст. л.;
  • яловичий бульйон — 2 склянки;
  • вершки 35% — 1 склянка;
  • вустерський соус — 1 ст. л.;
  • гірчиця — 1 ч. л.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Петрушку та цибулю подрібнюємо.
  2. Всі інгредієнти для фрикадельок змішуємо, крім вершкового масла та олії. Все ретельно перемішуємо та формуємо тефтелі. Обсмажуємо їх на сковороді із 2 ст. л. оливкової олії до золотистої скоринки з обох боків.
  3. У тій же сковороді розтоплюємо 4 ст. л. вершкового масла, поступово додаємо борошно і готуємо, доки борошно не підрум’яниться.
  4. Туди ж додаємо яловичий бульйон, вершки, вустерширський соус, гірчицю, сіль та перець.
  5. Коли соус почне густіти, додаємо фрикадельки та готуємо протягом 10 хвилин.

Якщо ви хочете отримати повноцінну шведську вечерю, подавайте їх із картопляним пюре за рецептом "Телеграфа". У вас вийде справжня скандинавська вечеря.