Вжух — і немає похмілля: його подолає цей овочевий бульйон

Читать на русском
Автор
15047
Легкий та поживний овочевий бульйон
Легкий та поживний овочевий бульйон. Фото shuba.life

Сто відсотків користі у новорічний ранок

У новорічну ніч ніяк не обійтися без улюблених страв та алкогольних напоїв. Навіть якщо ви правильно розрахували кількість алкоголю на свята, все одно від похмілля можна не вберегтися.

Вранці ми можемо прокинутися з головним болем, нудотою, блюванням або розладом травлення. У цій ситуації вас врятує корисний, легкий, але водночас поживний овочевий бульйон за рецептом Shuba. До того ж за допомогою його ви можете рятуватися не тільки від похмілля, але й від застуди, проблем зі шлунком або вживати на дієті.

Як приготувати овочевий бульйон

Інгредієнти на 4 порції:

  • цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • селера, стебло — 1 шт.;
  • цибуля порей — 1 шт.;
  • часник, зубчики — 3 шт.;
  • петрушка, гілочка — 4 шт.;
  • чебрець, гілочка — 4 шт.;
  • лавровий лист — 1 шт.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • перець чорний, горошок – 1 ч. л.;
  • холодна вода — 3 л.

Спосіб приготування:

  1. Овочі, часник і зелень чистимо, миємо, подрібнюємо. Цибулю розрізаємо на чверті. Відправляємо їх у велику каструлю, заливаємо 3 літрами води та доводимо до кипіння. Після цього робимо вогонь менше, солимо і варимо 45 хвилин.
  2. Коли бульйон охолоне, проціджуємо через марлю в чисті сухі контейнери. Зберігати його можна в холодильнику протягом 1-2 тижнів або у морозильній камері до 6 місяців.

Від похмілля вам може допомогти також легкий суп із тельбухами. Спробуйте і виберіть, що вам більше сподобається.