Зимова проблема: топ-5 лайфхаків для позбавлення конденсату на вікнах

Читать на русском
Автор
2464
Пластикові вікна також можуть "потіти" взимку
Пластикові вікна також можуть "потіти" взимку. Фото https://vikonda.ua

Волога на вікнах часто з’являється в холодну пору року

Появу конденсату на вікнах бажано попередити, щоб не створювати сприятливе середовище для розвитку грибків. Але якщо скло вже "потекло", варто вдатися до зимових лайфхаків.

У кожному будинку є засоби, які ефективно показали себе у боротьбі із зайвою вологою. Найкращими способами позбавитись конденсату поділився портал "Так просто".

Сода від вологи на склі

Її часто використовують господарки для прибирання, але вона також ефективна у боротьбі з конденсатом. На 1 л води додайте 2 ст. л. соди й ретельно перемішайте. Змочіть губку в розчині та протріть скло. Дайте вікну висохнути, а потім протріть сухою серветкою або вологою ганчіркою, щоб усунути залишки соди. Цього вистачить, щоб на якийсь час забути про вологу на вікнах.

Нашатирний спирт від конденсату

Це один з лайфхаків досвідчених господинь, які натирають скло гідроксидом амонієм, щоб ті блищали від чистоти. Взимку миття скла із нашатирним спиртом захистить ще й від конденсату.

Гліцерин від зайвої вологи на вікнах

Простий та надійний лайфхак, який запобігає появі крапель на склі. Щоб приготувати вологовідштовхуючий засіб для вікон, в 1 л води розчиніть 10 крапель гліцерину. М’яку губку змочіть у розчині та протирайте нею скло. Недоліком цього лайфхака можна назвати появу слідів. Але вони легко прибираються серветкою.

Сіль від конденсату

Якщо бажання натирати скло у вас немає, скористайтеся цим лайфхаком. У невелику чашку або блюдце насипте сіль і помістіть на підвіконня. Намагайтеся поставити її ближче до центру. Сіль чудово поглинає вологу, тому на склі вона випарується. Але врахуйте, що вміст чашки доведеться регулярно міняти.

Плівка з поліетилену

Захисна плівка вважається одним з найбільш ефективних способів упоратися із запотівання вікна і допомагає зберегти тепло в кімнаті. При дбайливому догляді вона може прослужити до 2 років.

Раніше "Телеграф" писав, як простий лайфхак з лотком і галькою позбавить щоденного прибирання в передпокої.