Добре поїжте, але не пийте чай: незвичайні лайфхаки, які допоможуть не замерзнути на вулиці взимку

Читать на русском
Автор
3073
Довгі зимові прогулянки загрожують переохолодженням
Довгі зимові прогулянки загрожують переохолодженням. Фото Freepik

У холодну пору року є ризик отримати обмороження, тому важливо якісно підготуватись до виходу на вулицю.

Перебування на свіжому повітрі взимку може бути неприємним через ризик переохолодження. Незвичайні, але дуже прості лайфхаки допоможуть не замерзнути під час прогулянки.

"Телеграф" зібрав найефективніші рекомендації, які зроблять тривале перебування на свіжому повітрі більш комфортним та без ризику обмороження. Їх варто застосовувати у комплексі, щоб точно захиститись від небажаних наслідків.

Що зробити перед виходом, щоб не замерзнути взимку

Насамперед почнемо з того, що варто добряче поїсти. Чим калорійніше буде їжа, тим більше в організму буде енергії на зігрівання. А ось гарячий чай, кава чи какао залиште на потім. Вони не допоможуть зігрітися. Навпаки, організм зіткнеться з перепадом температур. Не варто пити алкогольні напої, інакше можете вчасно не зрозуміти, що замерзаєте.

Куріння перед виходом також шкодить. Через нього порушується циркуляція крові, що саме собою не добре. А взимку це ще може збільшити ризик обмороження.

Обов’язково одягайтесь за погодою. Візьміть шарф, щоб закрити шию та обличчя. Особливо це важливо у вітряну погоду. Що стосується взуття, то воно має бути не просто теплим і якісним, а й за розміром. Головне, щоб чоботи не тиснули.

Вибираючи аксесуари, відмовтеся від металевих прикрас. Вони дуже швидко остигають, а потім починають охолоджувати шкіру. Зазначимо, що це стосується й окулярів у металевій оправі.

Що робити на вулиці

Намагайтеся уникнути різкого перепаду температур. Вийшовши із квартири, затримайтеся на кілька хвилин у своєму під’їзді. Цього вистачить, щоб організм почав поступово пристосовуватись до холоду. Вийшовши надвір, ви не відчуєте сильний дискомфорт.

Під час прогулянки намагайтеся дихати носом. Так в організм надходитиме вже зігріте повітря. Якщо відчули, що починаєте замерзати, то пошукайте де можна зігрітися. Навіть 5-10 хвилин перебування у будівлі допоможе суттєво знизити ризик переохолодження.

Періодично дивіться стан шкіри. Якщо якась ділянка зблідла, то це перший "дзвіночок" обмороження. Постарайтеся якнайшвидше опинитися в теплому місці.

Раніше "Телеграф" писав, як зберегти чистоту в передпокої в холодну пору року. Витратьте 5 хвилин на цей лайфхак і можете забути про щоденне прибирання.