Не доведеться прибирати щодня: зимовий лайфхак збереже чистоту у передпокої

Читать на русском
Автор
10456
Чоботи на саморобній підставці
Чоботи на саморобній підставці. Фото https://corgit.xyz

Витратьте всього 5 хвилин на цей лайфхак, і забудете про щоденне прибирання

Взимку зберігати чистоту в передпокої стає ще складніше через талий сніг і бруд. Але можна легко позбутися проблеми, зробивши спеціальну підставку для взуття.

На цей лайфхак ви витратите всього 5 хвилин, зате заощадите час на щоденному прибиранні. Для нього потрібно лише каміння і досить велика ємність, щоб на ній можна було розмістити взуття, пише "Телеграф".

Найкраще, якщо це буде довгий пластмасовий лоток із невисокими бортиками. Наповніть його гравієм, галькою або іншим камінням. За бажанням, камінці можна покрити лаком, щоб вони давали гарний блиск.

Розмістіть лоток у передпокої біля дверей. Щоразу після повернення додому ставте в нього своє взуття. Сніг буде танути й вода стікатиме на дно лотка, не забруднюючи підлогу.

Зазначимо, що замість лотка можна використовувати піддон або стару тацю. Не забувайте, що його потрібно буде мити раз на 1-2 тижні. Але це набагато легше, ніж щодня робити вологе прибирання у передпокої. Можна також використовувати коробку з-під взуття, але цей варіант менш надійний, оскільки картон швидше втрачає свої властивості при контакті з водою.

Раніше "Телеграф" писав, як вивести плями від солі зі шкіряного взуття. Це поширена проблема взимку, а для її вирішення знадобляться засоби, які є у кожному будинку.