Ідеальна картопля без зайвої мороки: на цей святковий гарнір ви потратите 10 хвилин

Читать на русском
Автор
7529
Картопелька виходить особливо золотистою і хрумкою
Картопелька виходить особливо золотистою і хрумкою. Фото 24 канал

Чудовий гарнір до святкового столу

Ми розповідали, як на гарнір приготувати особливо смачний гратен із картоплі. Та, навіть якщо немає бажання так заморочуватись, з цього коренеплоду можна приготувати оригінальну страву.

Ця запечена картопля обов'язково справить враження і на гостей, і на домашній. А ще вона надзвичайно просто готується і точно не забере у вас багато часу.

Інгредієнти:

  • картопля
  • вершкове масло
  • пармезан
  • сушений часник
  • сіль та перець

Спосіб приготування:

  1. Якщо у вас картопля з тоненькою шкірочкою, просто ретельно її відмийте з допомогою щітки. Якщо ні — шкірку треба зрізати.
  2. Варто обирати більш-менш однакові картоплини — тобі вони точно рівномірно пропечуться. Кожну бульбу розрізаємо навпіл.
  3. Гострим ножем робимо надрізи на плоскій стороні кожного шматочка картоплі. Змішуємо розтоплене вершкове масло, натертий пармезан, сушений часник. Також додаємо сіль і перець.
  4. Цю масу розподіляємо по великому деку, застеленому пергаментом. Викладаємо картоплю зрізом донизу. Зверху теж змащуємо картоплинки розтопленим вершковим маслом і посипаємо пармезаном.
  5. Випікаємо гарнір у заздалегідь розігрітій духовці 20-25 хвилин при температурі 200 градусів. Картопля повинна стати золотистою і хрумкою.

Залишається лише дістати картоплю і подати її. Також ми розповідали про хитрий трюк, який дозволить відварити картоплю так, щоб вона не розвалилась.