Ідеальна картопля без зайвої мороки: на цей святковий гарнір ви потратите 10 хвилин
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 7529
Чудовий гарнір до святкового столу
Ми розповідали, як на гарнір приготувати особливо смачний гратен із картоплі. Та, навіть якщо немає бажання так заморочуватись, з цього коренеплоду можна приготувати оригінальну страву.
Ця запечена картопля обов'язково справить враження і на гостей, і на домашній. А ще вона надзвичайно просто готується і точно не забере у вас багато часу.
Інгредієнти:
- картопля
- вершкове масло
- пармезан
- сушений часник
- сіль та перець
Спосіб приготування:
- Якщо у вас картопля з тоненькою шкірочкою, просто ретельно її відмийте з допомогою щітки. Якщо ні — шкірку треба зрізати.
- Варто обирати більш-менш однакові картоплини — тобі вони точно рівномірно пропечуться. Кожну бульбу розрізаємо навпіл.
- Гострим ножем робимо надрізи на плоскій стороні кожного шматочка картоплі. Змішуємо розтоплене вершкове масло, натертий пармезан, сушений часник. Також додаємо сіль і перець.
- Цю масу розподіляємо по великому деку, застеленому пергаментом. Викладаємо картоплю зрізом донизу. Зверху теж змащуємо картоплинки розтопленим вершковим маслом і посипаємо пармезаном.
- Випікаємо гарнір у заздалегідь розігрітій духовці 20-25 хвилин при температурі 200 градусів. Картопля повинна стати золотистою і хрумкою.
Залишається лише дістати картоплю і подати її. Також ми розповідали про хитрий трюк, який дозволить відварити картоплю так, щоб вона не розвалилась.