Як прибрати жирні сліди з екрану, щоб не зіпсувати гаджет: золоте правило користувача

Читать на русском
Автор
10553
Екран телефону стає жирним навіть від чистих рук
Екран телефону стає жирним навіть від чистих рук. Фото Freepik

Розповідаємо, які засоби підходять для екрана, а які — категорично ні

Різні сліди, у тому числі й жирні, часто виникають на поверхні екрана телефону та планшета, навіть якщо руки були вимиті з милом. Це природний результат роботи залоз, які знаходяться у нашій шкірі. Піт і шкірне сало накопичуються та сприяють розвитку мікроорганізмів.

Оскільки в наш час смартфон рідко випускається з рук, то чистота екрана стає питанням не лише естетики та зручності користування, а й гігієни. Тому портал itechua радить протирати екран щодня. А весь корпус – щонайменше один раз на тиждень.

Як прибрати жирні плями з екрана телефону — головне правило

Ніколи не використовуйте абразивні та агресивні засоби, такі як:

  • харчова сода;
  • оцет;
  • мийне для посуду;
  • перекис водню;
  • спирт.

Також не використовуйте папір. Занадто м’які серветки залишать мікрочастинки, а жорсткі — можуть завдати мікроподряпин.

Чим протирати екран телефону від жиру — засоби, які дозволяються

Найкраще використовувати спеціальні серветки для догляду за електронікою. Їх склад та структура розроблені таким чином, щоб розчиняти та видаляти бруд, не зіпсувавши поверхню. Уважно читайте інструкцію, адже якісь засоби можуть бути не призначені для пластмасових або металевих частин.

Також підходять серветки з мікрофібри та спеціальні серветки без ворси – як для окулярів або дисплеїв. Крім того, не тріть екран занадто сильно, щоб не пошкодити покриття. У випадках особливо сильних забруднень краще зробити кілька підходів, знімаючи шари бруду поступово.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прибрати подряпини з екрана телефону. Ці прості трюки допоможуть покращити вигляд вашого гаджета.