Коли потрібно ставити телефон на зарядку: правило з відсотками, про яке не всі знають

Читать на русском
Автор
47848
Як правильно заряджати телефон
Як правильно заряджати телефон. Фото pinterest.com

Коли потрібно ставити заряджати смартфон

Найчастіше люди ставлять телефон на зарядку, коли їм зручно. Хтось заряджає телефон, коли він уже повністю розряджений, а хтось дозаряджає, як тільки він розрядився на 20-30%. Ми вже розповідали, чому на морозі вимикається телефон, а сьогодні ділимося секретними правилами заряджання пристрою.

Коли правильно ставити телефон на зарядку

Це правило заряджання телефону допоможе продовжити життя батареї вашого гаджета. Так, експерти радять дотримуватись правила "20/80%". Тобто ставити телефон на зарядку найкраще, коли залишилося 20% заряду, і знімати із зарядки, коли він зарядився до 80%.

Є ще одна тактика — "50/70%". Це означає, що не можна допускати розрядки нижче 50%, при цьому заряджати не вище 70%. Деякі експерти вважають, що такий варіант буде оптимальним для батареї смартфона. Цей варіант підійде тим, хто має постійний доступ до розетки або павербанку, щоб у потрібний час ставити гаджет на зарядку.

В одному фахівці сходяться однозначно — найкраще не впадати в крайнощі та не розряджати телефон до нуля, і не заряджати до 100%. Адже такий підхід скорочує ефективність батареї та телефону загалом.

Раніше "Телеграф" розповідав, що потрібно зробити негайно, якщо телефон упав у воду. П’ять швидких кроків у разі екстрених ситуацій.