Запам’ятайте, а краще запишіть: як правильно ходити слизькою дорогою, щоб не впасти

Читать на русском
Автор
16494
Ці лайфхаки стануть у нагоді взимку
Ці лайфхаки стануть у нагоді взимку. Фото Телеграф

Прості правила на зиму

Цьогорічна зима вже встигла порадувати українців снігом, а подекуди й наробити лиха негодою. Особливо небезпечне явище взимку — це ожеледь, від якої страждають і водії, і пішоходи. Ми вже розповідали, від якого взуття краще відмовитися взимку, а сьогодні ділимося правилами, як поводитись на слизькій дорозі.

Під час зимових прогулянок потрібно бути дуже уважними та намагатися обходити слизькі ділянки дороги, пише tsn.ua. Є кілька простих правил, як уберегтися від падінь, запам’ятайте їх на всю зиму.

Правила поведінки на слизькій дорозі

Найбільшу небезпеку становлять гірки, вкриті льодом. Найкраще рішення — обходити ділянки доріжок із похилою поверхнею.

Намагайтеся ходити тротуарами, де хоч трохи посипано, там менше ризик послизнутися. Або вибирайте протоптані стежки в снігу на краю тротуарів.

Коли йдете по ожеледиці і слизьких ділянках, постарайтеся розслабити коліна і наступати на землю всією підошвою, це допоможе утримати рівновагу.

Також для утримання рівноваги тримайте руки вільними, а не захованими в кишені куртки.

Ступаючи по льоду, намагайтеся робити максимальний упор на п’яти, робіть дрібні та повільні кроки, можна ніби підволочувати ноги.

Коли крокуєте, намагайтеся злегка нахилятися вперед, щоб центр ваги був розташований над ногами, тоді шанси впасти зменшуються.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити зимове взуття непромокальним. Копійчані засоби, які врятують ваші черевики від води та снігу.