Зробіть своє взуття непромокальним: копійчані засоби врятують черевики від води

Читать на русском
Автор
18847
Чоботам більше не страшні калюжі
Чоботам більше не страшні калюжі. Фото Pvproductions/Freepik

Завдяки цим простим засобам ваше взуття не пропускатиме воду

Погода взимку може бути непередбачуваною. Буквально ще вранці на дорогах лежав сніг, а ввечері вже дощ та бруд. Від цього не можна бути застрахованим, і тому доводиться повертатися додому з мокрими ногами.

На щастя, є прості способи захистити взуття від води. І це не обов’язково професійні спреї та крема.

Як захистити взуття від намокання

Захист взуття особливо важливий взимку, коли він піддається впливу води. Ви можете вибрати професійні просочення, адаптовані до типу матеріалу, з якого виготовлене взуття, або скористатися дешевшими та не менш ефективними домашніми засобами. У будь-якому випадку ми повинні пам’ятати два правила:

  1. Просочення потрібно наносити на чисте та сухе взуття для ефективного захисту.
  2. Особливо ретельно потрібно нанести засіб на область швів та згинів зверху. Ці місця найбільш уразливі для протікання води.

Народні засоби від намокання взуття

Спосіб 1. Змочіть чисту та м’яку тканину в холодному молоці та протріть нею верхню частину взуття. Потім протріть всю поверхню взуття половинкою сирої картоплини.

Спосіб 2. Ретельно натріть взуття вазеліном. Обирайте мазь без кольору та інших добавок.

Спосіб 3. Щоб надати взуттю красивого вигляду і в той же час захистити його від вологи, використовуйте оливкову або горіхову олію. Все, що вам потрібно зробити, це рівномірно нанести кілька крапель взуття. Розподіляти масло найкраще м’якою зубною щіткою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як краще захистити ноги від холоду взимку. Скористайтеся одним із цих лайфхаків для утеплення взуття.