Приготуйте до Різдва одразу три тарілки: цей пісний салат зметуть зі столу першим

Читать на русском
Автор
145272
Смачний та бюджетний салат
Смачний та бюджетний салат. Фото food.znaj.ua

Їм можна ласувати і в піст, і на дієті

Не за горами головне християнське свято – Різдво. Багато кулінарів вже шукають незвичайні пісні страви, щоб здивувати близьких та друзів.

Разом з food.znaj.ua поділимося рецептом пісного салату з грибів та маринованих огірків. Він вийде ситним та смачним, попри повну відсутність м’ясних продуктів. Готувати салат можна з будь-якими грибами, але найкраще на смак саме печериці: вони швидко смажаться та забезпечують правильний смак та текстуру салату.

Як приготувати салат з грибами та маринованими огірками

Інгредієнти:

  • картопля – 3-4 шт.;
  • гриби – 600 г;
  • огірки мариновані – 4 шт.;
  • зелена цибуля – пучок;
  • часник – 1 зубчик;
  • олія оливкова – 1 ст. л.;
  • сіль та перець – до свого смаку.

Для заправки:

  • гірчиця дижонська – 1 ст. л.;
  • лимонний сік – 1 ст. л;
  • солодка паприка – щіпка;
  • оливкова олія – 1 ст. л;
  • сіль, перець – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування заправки дижонську гірчицю змішуємо з оливковою олією, сіллю, перцем та лимонним соком. Перед додаванням до салату збиваємо вінчиком.
  2. Картоплю запікаємо в духовці або варимо в шкірці. Даємо охолонути, чистимо і нарізаємо середніми шматочками.
  3. Часник пропускаємо через прес і підсмажуємо на сковороді з олією. Підсмажений часник прибираємо зі сковороди та відправляємо туди нарізані середніми шматочками гриби. Смажимо їх до золотистого кольору.
  4. Огірки нарізаємо невеликими скибочками. Зелену цибулю дрібно нарізаємо та змішуємо з теплими грибами. Туди ж відправляємо картоплю та огірки. Салат заправляємо соусом, туди відправляємо улюблені приправи, даємо настоятися 15 хвилин і подаємо на стіл.

Раніше "Телеграф" ділився рецептами традиційних українських страв. Вони неймовірно смачні.