Приготуйте до Різдва одразу три тарілки: цей пісний салат зметуть зі столу першим
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 145272
Їм можна ласувати і в піст, і на дієті
Не за горами головне християнське свято – Різдво. Багато кулінарів вже шукають незвичайні пісні страви, щоб здивувати близьких та друзів.
Разом з food.znaj.ua поділимося рецептом пісного салату з грибів та маринованих огірків. Він вийде ситним та смачним, попри повну відсутність м’ясних продуктів. Готувати салат можна з будь-якими грибами, але найкраще на смак саме печериці: вони швидко смажаться та забезпечують правильний смак та текстуру салату.
Як приготувати салат з грибами та маринованими огірками
Інгредієнти:
- картопля – 3-4 шт.;
- гриби – 600 г;
- огірки мариновані – 4 шт.;
- зелена цибуля – пучок;
- часник – 1 зубчик;
- олія оливкова – 1 ст. л.;
- сіль та перець – до свого смаку.
Для заправки:
- гірчиця дижонська – 1 ст. л.;
- лимонний сік – 1 ст. л;
- солодка паприка – щіпка;
- оливкова олія – 1 ст. л;
- сіль, перець – до смаку.
Спосіб приготування:
- Для приготування заправки дижонську гірчицю змішуємо з оливковою олією, сіллю, перцем та лимонним соком. Перед додаванням до салату збиваємо вінчиком.
- Картоплю запікаємо в духовці або варимо в шкірці. Даємо охолонути, чистимо і нарізаємо середніми шматочками.
- Часник пропускаємо через прес і підсмажуємо на сковороді з олією. Підсмажений часник прибираємо зі сковороди та відправляємо туди нарізані середніми шматочками гриби. Смажимо їх до золотистого кольору.
- Огірки нарізаємо невеликими скибочками. Зелену цибулю дрібно нарізаємо та змішуємо з теплими грибами. Туди ж відправляємо картоплю та огірки. Салат заправляємо соусом, туди відправляємо улюблені приправи, даємо настоятися 15 хвилин і подаємо на стіл.
Раніше "Телеграф" ділився рецептами традиційних українських страв. Вони неймовірно смачні.