Як правильно знімати фото на iPhone: два спритні трюки, про які ви не знали

Читать на русском
Автор
4611
Фотографії на iPhone будуть кращими
Фотографії на iPhone будуть кращими. Фото Freepik

Розповідаємо про деякі приховані функції камери на iPhone

Попри популярність продукції Apple, програма камери на iPhone не завжди є найбільш інтуїтивно зрозумілою у використанні. Навіть якщо ваш телефон не падав і камера в порядку, ви можете знімати роками фото, не знаючи повністю про всі її можливості.

Це можливо завдяки тому, що кілька корисних функцій приховані у сенсорних жестах. Скориставшись кількома порадами з фотографування на iPhone, ви зможете робити найкращі фотографії за допомогою камери, яка вже є у вас у кишені.

Як покращити якість фото на iPhone — лайфхак

Крок 1. Розблокуйте три приховані функції, просто натиснувши на тему.

Торкання екрана всередині камери iPhone фокусує об’єкт. Але є ще дві функції, до яких можна отримати доступ, просто натиснувши екран:

  1. Після торкання, щоб сфокусуватися, поруч із жовтим полем фокусування з’явиться значок жовтого сонця. Торкніться сонця і проведіть пальцем вгору або вниз, щоб висвітлити або затемнити зображення.
  2. Щоб фокус і експозиція були зафіксовані на об’єкті, поки ви рухаєте камеру, щоб знайти найкращий ракурс, торкніться та утримуйте об’єкт замість одного швидкого торкання. Це дозволяє переміщувати телефон і отримувати кращу композицію, поки об’єкт залишається у фокусі.
Скріншот на камері iPhone.
Фото: pocket-lint.com

Крок 2. Проведіть пальцем вгору або торкніться піктограми ^ для розширеного керування.

Програма камери містить кілька елементів керування у верхній частині екрана, наприклад увімкнення та вимкнення спалаху. Але якщо провести пальцем вгору в програмі камери або торкнутися ^, ви відкриєте меню розширених елементів керування.

Тут ви можете:

  • налаштувати фільтри;
  • налаштувати нічний режим;
  • змінити співвідношення сторін – якщо хочете, щоб фото стало квадратом 1:1 для Instagram.
Скріншот камери айфон
Фото: pocket-lint.com

Це меню також відкриває більше параметрів, ніж доступне на головному екрані. Наприклад, автоматичний спалах можна увімкнути або вимкнути на головному екрані. Але в цьому розширеному меню ви також можете примусово змусити спалах залишатися увімкненим, а не тільки використовувати автоматичний режим і вимкнути.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому телефон може швидко розряджатися навіть із новим акумулятором. Дізнайтеся з наступної статті, яка функція вмить з’їдає заряд на iPhone і як її відключити.