Не поспішайте викидати старі шкарпетки: ними можна очистити жалюзі

Читать на русском
Автор
13869
Як відмити жалюзі
Як відмити жалюзі. Фото today.ua

Використайте стару шкарпетку для очищення жалюзі

Брудні жалюзі суттєво псують зовнішній вигляд усієї кімнати. Однак відмити їх дуже нелегко класичними способами. Раніше ми ділилися цікавим лайфхаком, як очистити сковороду від нагару. Тепер поговоримо про те, як відмити жалюзі за допомогою звичайних шкарпеток.

Для цього ідеально підходять бавовняні шкарпетки. Вони здатні вловлювати пил. Про такий дивний, але дієвий спосіб розповіли на glavred.

Як очистити брудні жалюзі шкарпеткою

Важливо зазначити, що шкарпетка може бути старою, але чистою. В іншому випадку вона ще більше забруднить жалюзі. Для початку готуємо мийний розчин. Беремо миску з теплою водою і додаємо туди трохи мила. Робимо піну. Всередину шкарпетки поміщаємо руку, як у рукавичку та змочуємо її у мийному розчині. Миємо жалюзі легкими круговими рухами. Варто добре просочити тканину сумішшю. Промиваємо жалюзі з обох сторін, щоб забрати увесь бруд.

Як просушити жалюзі

Після закінчення чищення жалюзів треба скористатися другою шкарпеткою. Вона повинна бути сухою. Беремо її та протираємо жалюзі. Це допоможе уникнути утворенню плям від води.

Такий метод особливо гарно підходить для вінілових жалюзі або жалюзі зі штучного дерева. А раніше ми вже розповідали, як відмити світлі шпалери.