Близькі здивуються, з чого ці котлетки: найнезвичайніший рецепт до Різдва

Читать на русском
Автор
40342
З кукурудзи виходять чудові пісні биточки Новина оновлена 21 грудня 2023, 20:42
З кукурудзи виходять чудові пісні биточки. Фото 24 канал

Прекрасна альтернатива м’ясним биточкам

Соковиті, ароматні котлети — найчастіший "гість" на наших столах. Вони доречні й під час сімейних посиденьок, і на святковому столі.

А що робити, якщо котлеток дуже захотілося під час посту? Можна приготувати їх за рецептом Shuba із консервованої кукурудзи. Котлетки можна приготувати навіть на різдвяний стіл настільки смачними вони виходять.

Якщо ж ви не знайшли будинку консервовану кукурудзу, можна використовувати свіжу (опустивши її в киплячу воду на пару хвилин) або заморожену. У "фарш" також можна додати дрібно нарізану зелень, запанувати — в кукурудзяному борошні, нею можна замінити і крохмаль.

Як приготувати котлети з кукурудзи

Інгредієнти на 3 порції:

  • консервована кукурудза — 400 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • яйце куряче, велике — 2 шт.;
  • крохмаль кукурудзяний — 1 склянка;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • рослинна олія — для смаження;
  • кукурудзяна крупа – для панірування.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо і нарізаємо шматочками. Усю кукурудзу ділимо на дві частини, одну з них перемелюємо блендером разом з очищеною цибулею.
  2. Отриману масу відправляємо в миску, додаємо другу частину кукурудзи, яйця, борошно або крохмаль. Солимо все, перчимо і замішуємо фарш. Формуємо з нього котлетки та обвалюємо їх у кукурудзяній крупі.
  3. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо котлети та смажимо на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків.

Раніше ми розповідали, які 12 страв мають бути на різдвяному столі. Вам ці поради стануть у пригоді.