Режим економії заряду на телефоні: як довго його можна тримати увімкненим

Читать на русском
Автор
3576
Режим економії заряду є не тільки на телефоні
Режим економії заряду є не тільки на телефоні. Фото Pinterest

Чимало функцій обмежиться

Аби подовжити строк роботи телефона без підзарядки, користувачі девайсів вмикають режим економії батареї. Такий спосіб має як свої переваги, так і недоліки.

Та чи можна залишати смартфон, годинник чи ноутбук у такому режимі постійно. Відповідь дав портал ITech.ua.

Найбільшою перевагою постійно ввімкненого режиму економії батареї є те, що пристрій вимкне або обмежить роботу застосунків і функцій, які споживають багато енергії. Наприклад, постійно ввімкнений дисплей та фонове оновлення застосунків. Це, своєю чергою, збільшить час роботи на одній зарядці.

Відповідно і заряджати телефон потрібно буде рідше, що також може збільшити термін служби акумулятора.

Ще одна перевага полягає в тому, що ввімкнення режиму економії заряду батареї знижує споживання мобільних даних. Пристрій обмежить синхронізацію даних і фонову активність та споживатиме менше даних із плином часу. Це може бути дуже корисно, якщо у вас обмежений тарифний план.

Недоліки ввімкнення режиму економії заряду батареї

Попри всі переваги режиму економії заряду батареї, його використання має й суттєві недоліки.

Перше, що впадає в око, — екран буде постійно тьмяним. Обраний раніше інтерфейс може бути менш чутливим, а важливі додатки та функції, як сповіщення та GPS, можуть працювати некоректно або взагалі не працювати.

Ба більше, при постійно увімкненій функції економії заряду батареї додатки не синхронізуватимуться у фоновому режимі. Як наслідок, ви можете пропустити важливу інформацію, новини, оновлення, повідомлення або навіть дзвінки. Також може зʼявитись проблема з підключенням до Інтернету або інших пристроїв.

Тому постійне використання режиму економії енергії робить ваш телефон менш інтелектуальним. Його краще використовувати як тимчасовий, абсолютно необхідний спосіб економії батареї, ніж як звичайний.

Вмикайте режим економії батареї тільки тоді, коли вам потрібно трохи більше батареї.

Чи може цей режим зашкодити

Що ще варто розуміти: увімкнення режиму економії заряду батареї не завдає особливої шкоди акумулятору смартфона. Ба більше, зниження загального навантаження і швидкості споживання енергії може бути навіть корисним, оскільки дає змогу зупинити швидке розрядження акумулятора і знизити навантаження на пристрій. Якщо батарея проходить менше повних циклів перезарядки, то цілком логічно, що вона прослужить довше. Однак, на жаль, досліджень на цю тему дуже мало.

Раніше "Телеграф" писав, чи правда, що користуватися смартфоном під час заряджання небезпечно. Власникам гаджетів розповіли, як може змінитися робота телефону після таких дій.