Смачно, як в дитинстві: мигдально-шоколадна ковбаска

Читать на русском
Автор
23918
Чудовий десерт до чаю
Чудовий десерт до чаю. Фото telegraf.com.ua

Приголомшлива насолода з простих продуктів

Якщо ностальгія замучила і хочеться хоч на мить відчути смак бабусиних ватрушок або шоколадної ковбаски з минулого, цей рецепт ідеально виручить. Така ковбаска сподобається як дітям, так і дорослим, а готується вона простіше нікуди.

Цей смаколик з темного шоколаду та зі шматочками горіхів достойний навіть дорогої кондитерської. А рецептом з нами поділилися на порталі "Прості рецепти".

Як приготувати мигдально-шоколадну ковбаску

Інгредієнти:

  • згущене молоко — 100 г;
  • мигдаль — 100 г;
  • шоколад — 100 г;
  • вершкове масло — 40 г.

Спосіб приготування:

  1. Мигдаль залити окропом на 5 хвилин, вийняти, очистити від шкірки.
  2. Викласти горіхи на розігріту пательню, злегка підсушити, зняти з вогню, залишити охолонути.
  3. Шоколад нарізати на невеликі шматочки, висипати у невелику каструльку.
  4. Додати туди згущене молоко та поставити на невеликий вогонь.
  5. При постійному помішуванні розплавити шоколад у згущенці.
  6. Додати вершкове масло, перемішати.
  7. Додати горіхи, перемішати, дочекатися поки маса стане однорідною та густою.
  8. Викласти шоколадно-горіхову масу на пергамент, обережно згорнути формуючи ковбаску.
  9. Покласти у холодильник охолонути.

А якщо ви любите шоколад рекомендуємо приготувати ароматні шоколадні трюфелі за рецептом "Телеграфа". Їх можна зробити з начинкою із горішків, шматочків сухофруктів чи мармеладу.