З таким пирогом і торта не треба: ароматна шоколадно-горіхова випічка

Читать на русском
Автор
115916
Чудовий рецепт шоколадного десерту до чаю
Чудовий рецепт шоколадного десерту до чаю. Фото filizhankakavu.com

Пиріг виходить мега шоколадним, ніжним та розсипчастим

Коли хочеться чогось смачненького та шоколадного, а виходити на вулицю в хурделицю бажання немає, виручають прості рецепти. Так, можна приготувати шоколадний кекс у мікрохвильовці за п'ять хвилин або ж звернути увагу на рецепт смачного шоколадно-горіхового пирога.

Такий пиріг готується швидко і дуже просто, а виходить неймовірно смачним і м’якеньким. А рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".

Як приготувати шоколадно-горіховий пиріг

Інгредієнти:

Тісто

  • гаряче молоко – 130 мл;
  • цукор – 50 г + 80 г;
  • какао – 20 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • олія – 80 г;
  • борошно – 130 г;
  • розпушувач – 3 г;
  • волоські горіхи – 40 г;

Шоколадна глазур

  • чорний шоколад – 60 г;
  • вершкове масло – 40 г;

Спосіб приготування:

  1. Молоко змішати з цукром та какао.
  2. В окрему тарілку вбити яйце та цукор, збити міксером. Додати олію, перемішати.
  3. Додати молоко з какао, збити міксером.
  4. Просіяти борошно з розпушувачем, перемішати вінчиком.
  5. Додати подрібнені волоські горіхи та перемішати.
  6. Тісто вилити у форму, запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
  7. Витягнути пиріг до форми, зрізати тоненько верхівку, зробити з неї крихту.
  8. На повільному вогні розтопити вершкове масло та шоколад, полити шоколадною глазур'ю пиріг, посипати крихтою.

А якщо ви любитель шоколаду рекомендуємо приготувати ароматні шоколадні трюфелі за рецептом "Телеграфа". Їх можна зробити з начинкою із горішків, шматочків сухофруктів чи мармеладу.