Буде, як нова: які засоби допоможуть відмити духовку

Читать на русском
Автор
4398
Скло у духовці сяятиме чистотою
Скло у духовці сяятиме чистотою. Фото radiotrek.rv.ua

Як відмити скло духовки за допомогою засобів, що коштують копійки

Через якийсь час після користування духовкою на ній з’являються жирні плями та розводи. Мало хто знає, як уникнути їх появі та що робити, якщо вони вже є. Раніше ми вже розповідали, як відмити кран від вапнякового нальоту. Тепер поговоримо про духовку.

Для того, щоб відмити скло від жирних плям, треба або дорогі та дуже сильні хімічні засоби або перевірені народні способи. Саме про них розповіли на napensi.

Чим відмити скло в духовці з внутрішньої сторони

  • Спирт та вода. Треба змішати ці два інгредієнти у пропорції 1:1. Якщо ж спирту немає, можна взяти горілку. Тоді пропорція буде 2:1. Заливаємо розчин у пульверизатор та обприскуємо скло. Залишаємо на 15 хвилин. Після цього натираємо ганчіркою та змиваємо розчин з поверхні вологою м’якою тканиною.
  • Лимонна кислота і вода. Розчиняємо лимонну кислоту(1 пакетик) у воді (0,5 л). Наносимо за допомогою пульверизатора на брудне місце і залишаємо на 15-20 хвилин. Після цього змиваємо вологою губкою чи серветкою з бавовни.
  • Оцет, вода і сода. У пульверизаторі змішуємо оцет та воду. Обприскуємо внутрішню поверхню дверей. Засипаємо товстим шаром соди. Поверх нього знову розчин. Треба отримати консистенцію густої пасти. Залишаємо на 10-15 хвилин. Губкою протираємо всі місця, що забруднені. Витираємо з поверхні суміш, що вийшла і обробляємо сухою ганчіркою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відмити келихи для шампанського. Ми поділилися чудовим лайфхаком.