Ви не відрізните їх від м’ясних: рецепт найкращих пісних котлет за копійки

Читать на русском
Автор
4481
Такі котлетки виходять смачними та ситними
Такі котлетки виходять смачними та ситними. Фото Сегодня

Чудова страва до посту або гарнір

Ми розповідали, як приготувати дуже смачний пісний борщ. Тепер ділимось рецептом чудових ситним та апетитних котлеток.

Вони готуються з гречки, але на смак їх не відрізнити від м'ясних. Рецептом поділились на meta.ua. Для приготування таких котлеток знадобляться прості та доступні продукти.

Інгредієнти:

  • Гречана крупа — 1 склянка;
  • Картопля — 450 г;
  • Олія рослинна — 150 мл;
  • Сухарі панірувальні;
  • Кінза, коріандр;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо крупу. Після цього заливаємо її чистою водою, додаємо трохи солі. Каструлю ставимо на середній вогонь. Варимо гречку приблизно 25 хвилин, а після цього даємо каші охолонути та перекладаємо у глибокий посуд.
  2. Додаємо до неї улюблені приправи. Це можуть бути не лише коріандр, а й чорний мелений перець або інші до смаку.
  3. З отриманого "фаршу" формуємо котлети, а потім обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Обсмажуємо котлетки на олії з двох боків до утворення золотистої скоринки.

Рецепт пісних котлет настільки простий, що його освоїть навіть аматор. Також ми ділились рецептом смачного салату.