Як заблокувати банківську картку в екстреній ситуації

Читать на русском
Автор
22252
Як швидко заблокувати банківську картку
Як швидко заблокувати банківську картку. Фото Freepik

Це може стати в нагоді в різних випадках

У житті бувають ситуації, коли потрібно заблокувати банківську картку, щоби зберегти гроші на рахунку. Ці знання можуть стати вам у нагоді, якщо, наприклад, банкомат зажував карту або ж, якщо ви її втратили чи у вас її вкрали. Ми вже розповідали про простий спосіб повернути картку, якщо її "зажував" банкомат, а сьогодні ділимося, як заблокувати картку, якщо вона втрачена.

Є кілька способів, як заблокувати банківську картку, пише rbc.ua. Ми розповімо про найпопулярніші з них.

Як заблокувати банківську картку?

Дзвінок до банку

Якщо у вас виникла ситуація, в якій потрібно негайно заблокувати картку, зателефонуйте до свого банку. Номери гарячої лінії ви знайдете в інтернеті, просто написавши назву банку у пошуковому рядку. Це доступна інформація, яку легко знайти. Під час дзвінка оператор або автовідповідач направить вас, що натискати та як діяти.

Під час дзвінка вам потрібно буде назвати свої персональні дані та надати інформацію про вашу картку. Також у вас можуть запитати контрольне питання чи кодове слово. Тоді вашу картку заблокують, при цьому рахунок у банку залишиться недоторканим. А потім ви зможете звернутися до банку за випуском нової картки.

Мобільний додаток

Якщо у вас є мобільний додаток банку, швидше за все, в ньому також є опція блокування картки. Відкрийте програму та пошукайте в налаштуваннях або параметрах кнопку блокування картки. Пізніше ви також зможете звернутися до банку за випуском нової картки замість старої заблокованої.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, якщо "ПриватБанк" заблокував картку. П’ять способів, як швидко розблокувати рахунок.