Щоб взуття не ковзало: ТОП-3 несподіваних лайфхаків для зими

Читать на русском
Автор
114076
Ожеледиця
Ожеледиця. Фото Ілюстративне фото

Ці, на перший погляд, екстравагантні лайфхаки точно спростять життя взимку

В Україну йде похолодання до -14 градусів, можлива ожеледь. У таку погоду буває важко встояти на ногах, оскільки взуття ковзає на льоду, але є перевірені лайфхаки, як цього уникнути.

"Телеграф" зібрав ТОП-3 несподіваних способи зробити підошву взуття, що не ковзає. Для цього знадобляться предмети, які є точно під рукою.

Перший спосіб — капронові колготки

Щоб взуття не ковзало, колготки потрібно не надіти на чоботи, а розплавити. Метод трохи екстраординарний, але дієвий. Розташуйте взуття підошвою вгору та підпаліть колготки прямо над нею. Розплавлений капрон капатиме на підошву і застигатиме, створюючи додатковий рельєф.

Попри свою нестандартність, спосіб дієвий, а ефект триматиметься довгий час.

Другий спосіб — дитячі фарби

Об’ємні дитячі фарби потрібно нанести на підошву взуття. Коли вони висохнуть, сформують рельєфний малюнок, який протримається кілька годин. Рельєф перешкоджатиме ковзанню взуття на льоду. З мінусів — робити це доведеться перед кожним виходом надвір.

Третій спосіб — лак для волосся

Перед тим, як вийти на вулицю, збризкайте лаком для волосся підошву взуття. Важливо, щоб підошва була суха та чиста. Утворюється липкий шар, який не дозволить взуття ковзати в ожеледицю.

При нанесенні лаку не можна, щоб він потрапив на верхню частину взуття, інакше воно може зіпсуватися.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що робити, щоб ноги не замерзли взимку. Українцям дали кілька дієвих порад.