Чим можна посипати лід, щоб він не ковзав: три прості варіанти

Читать на русском
Автор
9320
Місця громадського користування мають посипати коштом місцевої влади
Місця громадського користування мають посипати коштом місцевої влади. Фото Unsplash.com

Частина "посипок" може бути корисна для рослин навколо

Зимова погода не припиняється, то через відлигу або повернення морозів частина українців зіткнулась із ожеледдю. Окрім того, аби зробити своє взуття менш ковзким, можна посипати ганок та доріжку різними речовинами. В приватних будинках посипати можна всі доріжки.

Пісок

Один з простих засобів, яким можна посипати доріжки. Його використовують і в громадських місцях. З недоліків — брудне взуття, яке тягне пісок в приміщення. Альтернативою може стати кварцевий пісок, який за запевненням виробників взуття не бруднить. Для деяких рослин зайвий пісок у грунті корисним не буде.

Зола

Допомогти не тільки від ожеледі, а й "маркувати" місце де є доріжка чи сходи може зола. Вона фарбує лід та сніг в темний сірий колір. Це може бути недоліком, але з головним завданням — знизити ковзкість вона впорається. Для приватного будинку зола також вигідна тим, що разом з талим снігом може потрапити в землю як добриво.

Кава

Гуща, що лишається після заварювання кави, теж корисна в посипці льоду. Проте її треба багато — можна питати в точках продажу кави або збирати самостійно. До того ж, кава містить азот, калій та фосфор, що корисно для рослин.

Раніше "Телеграф" розповідав, що для родючості рослин треба посипати сніг на ділянці сумішшю двох інгредієнтів. Один з них — зола, яка завадить ожеледі.